• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RestaurantweekCURAÇAO –  Het concept komt oorspronkelijk uit New York en is overgevlogen naar Europa. “Wij kennen de restaurantweek uit Nederland, waar het zeer succesvol is. Het is bijzonder dat uiteenlopende restaurants allemaal dezelfde prijs bieden”, vertelt initiatiefneemster Brenda Altorf. “Het is echt een kijkje in de keuken.”

De eerste editie van de Restaurantweek Curaçao begint dinsdag. De stap van Nederland naar Curaçao was snel gemaakt. “Hier op Curaçao zijn zoveel goede restaurants. Het leek ons leuk om deze keukens een kans te geven zichzelf te profileren”, legt Altorf uit. Sommigen hebben bijvoorbeeld een nieuwe chefkok of een nieuwe menukaart.” Ook krijgen restaurants de kans een nieuwe doelgroep te bereiken. “Er komen namelijk veel verschillende mensen op de aantrekkelijke prijzen af”, vertelt Altorf.

Deelnemers
“De restaurants zijn door ons en de Curaçao Restaurant Association (CRA) geselecteerd en aangeschreven. Uiteindelijk zijn er 37 deelnemende restaurants, allemaal te vinden op de website. Ieder restaurant pakt het op een andere manier aan. Er zijn maar een paar voorwaarden gesteld. Zo moet het bijvoorbeeld een drie-gangen-diner betreffen, van kwalitatief eten en moet de gast met een volle buik het restaurant verlaten.”

Menu
De menu’s lopen sterk uiteen. Er zijn deelnemers die een geheel nieuwe kaart hebben gemaakt voor de restaurantweek. Maar er zijn ook deelnemers die een keuzemenu hebben samengesteld van de reguliere kaart. “Er zijn zelfs restaurants die iedere dag een splinter nieuwe kaart hebben”, vertelt Altorf enthousiast.

Reserveren
De reserveringen lopen al binnen. Enkele tientallen bij de bekende restaurants. Toch blijkt dat hier op Curaçao niet zo makkelijk. “Mensen zijn niet gewend om te reserveren. Dat willen we echter wel stimuleren, want zo staat er nooit iemand voor een vol restaurant te wachten”, zegt Altorf. “Aan de andere kant hoort het spontaan binnenlopen bij Curaçao, dus we gaan het zeker niet verbieden!”

Kiezen
Zelf wil de initiatiefneemster het liefst naar een stuk of veertien restaurants deze week. Maar als ze dan toch moet kiezen? “Bistro Le Clochard, daar wil ik wel graag naartoe. Gewoon, omdat het al 33 jaar een begrip is op het eiland. Het is het meest luxe en een van de duurste restaurants op Curaçao. De drempel om daar normaal te gaan eten, is hoog voor mij. Maar nu natuurlijk niet!”, lacht Altorf. “En dat is precies de bedoeling.”

1 reactie op “‘Het is echt een kijkje in de keuken’”

 1. Dag Tessa en anderen,

  Kleine suggestie: kan je naast het verplichte emailadres dat jullie vragen bij reacties niet vermelden dat het niet gepubliceerd wordt?! Kom die opmerking wel vaker tegen.
  En kan je ook een algemeencontactknopje toevoegen of ben ik echt blind aan het worden??
  En kan Anne even contact met me opnemen????
  Succes
  Gie