• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – We kunnen vanavond met droge voeten naar een happy hour. Voorlopig is er geen vuiltje aan de lucht en zal er hoogstens een klein buitje vallen later op de avond. Voor de nachtbrakers onder ons is het wel even opletten.

“Het weer ziet er voorlopig heel rustig uit”, legt meteoroloog Fred Capello uit. “Later op de avond, na 21.00 uur, is de kans wel groot dat het weer slechter wordt, maar situaties als op woensdag en donderdag zullen niet voorkomen. We moeten het natuurlijk wel in de gaten houden, want verassingen zijn in de tropen altijd mogelijk.”

3 reacties op “Rustig avondje voor de boeg”

  1. Ondertussen heb ik in de wijk Van Engelen deze maand al meer dan 200 mm aan regen gemeten, en het is pas de 11de van de maand. Het is mijn natste september, sinds ik in 1979 ben begonnen met regenwaarnemingen….

  2. Sorry Mari Posa! Die verwachting, die ik eerder die middag uitsprak, moest ik snel intrekken nadat ik de situatie opnieuw en beter bekeken had. Al vroeg in de namiddag werd duidelijk, dat de buien eerder op de avond al zouden komen. Normaliter regent het niet gauw voor tien uur ‘s avonds in deze tijd van het jaar. Dit weertype is echter duidelijk niet normaal en de beste meteoroloog zal moeite blijven hebben om in ons klimaat met een perfecte weersverwachting te blijven komen.

  3. Ehhhhhhh, ik wil niet veel zeggen, maar hier op Cas Cora drijven de honden naar binnen en kan er in mijn tuin gekayakt worden. En dat was om 8 uur ‘s avonds.