• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Helmin Wiels is niet te spreken over de terugkeerregeling voor Antillianen die met een motie is aangenomen. “Het is apartheid binnen het Koninkijk. Etnische zuivering: hetzelfde als de nazi’s maar dan zonder concentratiekampen.”

 Bij de vraag of dat geen harde woorden zijn, antwoordde de partijleider van Pueblo Soberano: “Het zijn de meeste zachte woorden die ik kan vinden. De wet pakt Antillianen van de eerste,tweede en derde generatie. Zelfs jongeren die geboren zijn in Nederland, maar Antilliaanse ouders hebben. Zij zijn gewoon Nederlanders, spreken geen Papiaments en hebben gewoon hetzelfde paspoort.”

Terugkeerregeling
De motie over een toelatings- en terugkeerregeling voor Antillianen en Arubanen in de Rijkswet Personenverkeer is tijdens het Tweede Kamerdebat van woensdag aangenomen. De terugkeerregeling maakt het mogelijk om criminele Antillianen naar de Antillen te sturen. Het gaat dan om Antillianen die veroordeeld zijn voor zware geweldsdelicten.

Ronde Tafel Conferentie
Wiels, fel tegenstander van de huidige Staatregeling, was niet bij de ondertekening van de Slotverklaring. Toch is zijn trip naar Nederland niet voor niets geweest. De coalitie heeft onder andere een jaarlijks Koninkrijkscongres bedongen. “Ik ben niet naar de Conferentie geweest. Ik ben niet tevreden over de Staatsregeling, maar met de tegenwerking die we gehad hebben van de Nederlandse overheid kunnen we er mee leven. We beginnen nu met het echte werk, we gaan commissies vormen en ons voorbereiden op het komende congres.”

21 reacties op “Wiels: ‘Terugkeerregeling etnische zuivering’”

 1. Nooit geweten dat de Nazi’s Nederland voor 2 miljard aan steun hebben voorzien!
  (dacht dat de marshal hulp het tegenovergestelde betekende)
  Nog steeds kunnen mensen met een europeesch nederlands paspoort hier ook worden uitgezet.
  Ik vind het wel dat je mensen moet opsluiten in het land waar ze het misdrijf hebben begaan ongeacht je afkomst, als je geen 1e of 2e rangs burgers wil moet je ook geen 1e of 2e rang gedetineerden creeren.

 2. Het zal wel teveel gevraagd zijn, maar zou Wiels zich niet eens door zijn “adviseurs” laten informeren hoe het landsbesluit betreffende vreemdelingen (ja en Europese Nederlanders) precies luidt en in het papiaments want in het nederlands snapt hij er toch geen iota van. Dan moet hij er toch wel achterkomen dat hij vierkant wordt uitgelachen voor zoveel stupiditeit die hij ten toon spreidt en “adviseurs” leg hem dit dan ook even uit.

 3. persoonlijk heb ik ook liever dat de criminele antillianen in NL blijven, we hebben er hier toch nog genoeg van.
  Maar meneer wiels denkt niet anders dan de heer wilders:
  we geven een bepaalde groep mensen de schuld van alle problemen die er zijn en dan hoeven wij er niets meer aan te doen, dus gewoon lekker makkelijk.
  En ook vooral het wij en zij blijven promoten, dan trek je stemmen……..en dan heb je zelf tenminste een baan.
  iets anders is hem te ingewikkeld, want dan moet je gaan werken aan de problemen.
  Ze benoemen en wijzen is toch veel makkelijker.
  meneer wiels ga hier mee door, dan graaf je je eigen graf…….
  mensen noemen je een clown, maar een clown is tenminst nog grappig.

 4. Tja, het spreekwoord zegt “wie distels zaait, zal stekels maaien”. Wiels mag zijn (politieke) borst nat gaan maken!

 5. Als Nederlander zich gaat vestigen op Curacao is er ook een toelatingsbeleid en ook een uitzettingsbeleid (bij crimineel gedrag wordt je ook Korsou uitgezet naar Nederland)!! Waarom mag Nederland het niet doen?

  Ik als Nederlander moest naar de vreemdelingendienst op Curacao? Als yu di korsou mag je in Nederland gewoon naar de gemeentehuis gaan om in te schrijven (zonder inkomenseisen etc..). Dat moet Wiels ook weten omdat hij in onze land heeft gestudeerd!

  KLM heeft op schiphol geen onderscheidt tussen ingezetenen en vakantiegangers allemaal in 1 rij door de douane….

  ps: Wiels: antillianen bestaan niet meer na 10-10-10!

 6. die clown van een Wiels wil segregatie! Daar hadden ze in Zuid-Afrika jarenlang ervaring mee. (maar dan white versus black).
  Wiels wil wat Nelson Mandela zijn hele leven bestreden heeft.
  De pink van Mandela bezit nog meer intelligentie dan alle hersenen (if any) van die Wiels en alle PS-figuren tezamen .
  En Schotte kan Wiels niet aan. Schotte is in zijn machtwellust de gevangene van de PS.Wat een zootje. Curacao; we zijn een bananenrepubliek aan het worden.

 7. Laat wiels maar tijd in steken in die criminele jongeren die roven en stelen.. ipv haat zaaien!

 8. Wanneer levert die Wiels nou ‘s zijn Nederlandse paspoort in ??!!

  Zolang hij dit niet doet, blijft hij voor mij een clown zonder ruggegraat.

 9. Beste mede-eilandbewoners, de groep onder ons die achter Wiels aanloopt is, wat recentelijk in een onderzoek is vastgesteld, de mensen die het jammer genoeg met een wat lager IQ moeten stellen, dus eigenlijk moeten we ze in bescherming nemen en compassie tonen.

 10. Zou Wiels al opdracht aan onze papiamenticus hebben gegeven om een goed papiaments woord te zoeken voor “heil”, weet je wel met je rechterarm gestrekt schuin naar voren

 11. H(eil) Wiels !

 12. Veel MFK atemmers hebben ook spijt.. We willen geen onafhankelijk de PS schreeuwt en we horen niets van de MFK.. Waarom is Schotte zo stil. ik dacht dat hij ballen had maar hij is het schoothondje van Wiels… Echt een teleurstelling maar Schotte gaat het merken bij de volgende verkiezingen.. Niemand zal meer op hem stemmen..

 13. Wiels die gaat voor de afro-curacaose cultuur en alle anderen verafschuwt ,praat over etnisiche zuivering…? Het moet niet gekker worden. Nederland moet toch maar eens met Chavez gaan praten…. Iedereen tevreden: Wiels en zijn kornuiten van de PS, Nederland.
  Helaas is dan wel de curacaose bevolking het kind van de rekening.
  Aan de andere kant : als ik mijn oor zo te luisteren leg bij de bevolking zal het een kwestie van tijd zijn voordat de PS weggevaagd wordt en dus van het politieke toneel verdwijnt.
  Veel stemmers op de PS hebben daarvan inmiddels spijt als haren op hun hoofd.

 14. Paljaso Wiels heeft weer een woord uit “Mein Kampf” kunnen onthouden en heeft het nu over etnische zuivering, in Nederland zouden ze zeggen, purifikashon.

 15. bij deze verklaar ik 9-9-10 als officiele Wiels CLown dag !!

 16. bij dze verklaar ik 9-9-10 als officiele Wiels CLown dag !!

 17. Ik heb op Curaçao Nederlandse jongeren geboeid afgevoerd zien worden omdat ze aan het werk waren zonder vergunning. Inderdaad niet legaal, maar zeker geen ernstig misdrijf als moord (wat de huidige politieke discussie op gang heeft gebracht).

  Deze jongeren hadden ook allemaal een Nederlands paspoort en zijn van de zoveelste generatie Nederlanders op het eiland. Boeiend… letterlijk. Want het gebeurt dus aan beide kanten van de oceaan, alleen is de verhouding van de vergrijpen ietwat scheef (illegaal werken/moord)…

 18. Waarom studeerd(e) hij en zijn kinderen eigenlijk bij de vijand? Wel profiteren, maar ondankbaar.

 19. Op Curacao worden toch congressen gehouden over wie de echte yu di korsou is en dan si dat blijkbaar alleen voor donkere mensen met kroeshaar. Een blanke wiens voorouders al 400 jaar op de Antillen wonen (en deze ook als slaaf naar de Caribbean zijn gekomen) is dan geen echte yu di korsou!

  De heer Wiels moet ophouden met clown spelen!!

 20. Wiels is zelf bezig met het invoeren van apartheid op Curacao. en hij wil zelf Curacao zuiveren dus hij is de nazi hier!

 21. Met de essentie van het verhaal van Wiels ben ik het eens. Het kan niet zo zijn dat we binnen 1 koninkrijk 2 soorten burgers hebben. Lijkt me volkenrechtelijk, maar vooral moreel niet te verkopen.
  Iets anders is de manier waarop Wiels opnieuw denkt zijn boodschap naar buiten te moeten brengen. Vergelijking met de ethnische zuivering door de nazi’s gaat niet alleen volledig mank, maar werkt maar weer eens mee aan het polarisatiespel dat de heer Wiels zoveel stemmen heeft opgeleverd. Ondertussen werkt juist hij door aan het creeren van 2 soorten burgers op Curacao. Zijn overduidelijke hekel aan Nederlanders wordt hiermee nog een bevestigd en diegene die aan zijn lippen hangen zullen ook dit weer prachtig vinden. Nog vaker zullen we de spanning voelen als we bij een supermarket zonder enige reden enkele papiaments-talige scheldwoorden naar ons hoofd geslingerd krijgen.
  Lieden die voor genoemde motie stemden moeten zich n.m.m. schamen, hetgeen om andere genoemde redenen eveneens geldt voor “de heer” Wiels.