• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wie vandaag lekker op het strand wilde liggen, kwam bedrogen uit. Vanaf het einde van de ochtend kwam de regen met bakken uit de lucht. De meteorologische dienst heeft zelfs een weeralarm afgekondigd.

Hoewel er weinig schade gemeld is, zijn er toch behoorlijk wat ongemakken merkbaar. Wegen staan onder water of zijn afgezet en strand- en horecagelegenheden liggen er verlaten bij. Het verkeer moet dan ook rekening houden met flinke vertragingen.

Weeralarm
Volgens meteoroloog Fred Capello gaan de buien tussen 13.00 en 14.00 uur wegtrekken. “Wij hebben om 11.50 uur een weeralarm afgeroepen. Het volk werd gevraagd om niet door de regen te rijden als het niet nodig is en om elektrische apparatuur uit de stroom te halen. Maar het lijkt alsof de ergste regenval voorbij is. Rond half twee vanmiddag trekken we het weeralarm in.”

Windhoos
De geruchten die op Twitter en Facebook circuleerden over een windhoos in de buurt van Grote Berg zijn volgens Capello waar. “Wij hebben hier bij Mahuma de windhoos niet kunnen zien, maar TeleCuraçao heeft het opgenomen. Mensen die in de buurt waren hebben het ook met hun mobieltjes opgenomen”, aldus Capello. “De omstandigheden waren vandaag inderdaad gunstig voor een windhoos.”

Groot Davelaar
Capello vertelt ook dat het op het oostelijke gedeelte van het eiland meer heeft geregend dan normaal. “Op Banda Bou heeft het niet zoveel geregend, maar bij Groot Davelaar was er heel veel neerslag.” Buurten zoals Saliña, Jongbloed en Sun Valley hebben ook met veel overlast te maken.

www.versgeperst.com