• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Els Langenfeld heeft met haar scriptie ‘Een nieuwe toekomst voor het Landhuis Wechi te Malpais’ de Peter Smits Scriptieprijs gewonnenZij mocht 1500 euro in ontvangst nemen. “Het komt heel goed van pas. Ik ben momenteel met een boek bezig”, aldus Langefeld.

Alle afgestudeerden van Antilliaanse en Nederlandse hogescholen en universiteiten die voor hun scriptie een onderwerp met betrekking op de Nederlandse Antillen of Aruba hadden, konden meedoen. Dit jaar waren de drie genomineerden, waaronder Els Langenfeld, toevallig allemaal studenten van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA). Daarom vond de prijsuitreiking dit keer niet in Den Haag plaats, maar op Curaçao.

Restauratie
Waar veel scripties komen te verstoffen in een hoekje, werd het onderzoek van Langenfeld ook daadwerkelijk geraadpleegd. FKP-directeur Arthur Con was goed te spreken over het onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voor de restauratie van het Landhuis Wechi.  Nog geen maand nadat ze haar scriptie verdedigde, nam de FKP het plan over ter voorbereiding van de restauratie.

Boek
Langenfeld is erg blij met het prijzengeld. “Het boek waar ik mee bezig ben heet ‘Verhalen uit het Verleden II’, een vervolg op het gelijknamige eerste deel. Het geld komt in een potje voor mijn boek dat hopelijk op 15 november uitkomt.” Over de opkomst tijdens de uitreiking is ze echter iets minder te spreken. “Ik vond het jammer dat de opkomst zo tegenviel. Waarschijnlijk lag dit mede aan het verkeerd vermeldde tijdstip. In het Antilliaans Dagblad en op diverse websites stond dat het om 21:00 uur van start ging, maar het begon al om 20:00 uur. Verder was het wel erg gezellig”, aldus Langenfeld.

www.versgeperst.com