• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BijeenkomstCURAÇAO – De zoektocht naar het vliegtuig van Divi Divi Air wordt dinsdag hervat. De Amerikaanse boot U.S.N.S. Henson gaat op zoek naar het vliegtuig, dat op 250 meter diepte ligt.  Ook de 32-jarige piloot Robert Mansell is nog niet geborgen.


De U.S.N.S. Henson uit de Verenigde Staten zal de zoektocht naar het vliegtuig van Divi Divi Air hervatten. Op 22 oktober stortte het vliegtuig neer en daarbij kwam piloot Robert Mansell om het leven. “Het is een groot geluk dat de boot hier ligt,” vertelt minister van Verkeer en Vervoer Maurice Adriaens. “Hij is hier eigenlijk voor een reparatie en om olie te zoeken. Dinsdag is de boot gemaakt en dan zal hij ingezet worden.”

Materialen
De boot heeft de juiste materialen om diep onder zee te kijken. “Alles is aan boord van de boot om het vliegtuig op te duiken. Het vliegtuig ligt nu ongeveer op 250 meter diep. We hopen dat het vliegtuig stil is blijven liggen. Het kan zijn dat het vliegtuig naar een andere plek is gedreven door de vleugels. Wanneer ze de boot zullen vinden, brengen ze hem tot 50 meter diep. Er zal dan een onderzoek gestart worden om uit te zoeken wat er gebeurd is,” zegt Adriaens.

Voorkomen
“We willen onderzoeken wat er met het vliegtuig is gebeurd en hoe. Het is niet de vraag wie zijn schuld het is. Het belangrijkst is dat het kan worden voorkomen in de toekomst,” vertelt inspecteur Michael LLanes. “Nadat het onderzoek is afgerond, is de Amerikaanse boot niet meer nodig, want op 50 meter diepte kan een andere boot hem omhoog krijgen.”

www.versgeperst.com