• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BestuurscollegeCURAÇAO – Het nieuwe Bestuurscollege is gistermiddag geïnstalleerd. Dit gebeurde kort na de installatie van een nieuwe Eilandsraad. Het nieuwe Bestuurscollege telt zes gedeputeerden en zal vijf weken aan moeten blijven.

Na urenlang onderhandelen hebben de politieke leiders van de partijen MFK, PS en MAN vrijdagnacht een akkoord bereikt over een nieuw Bestuurscollege, dat op steun van 11 van de 21 raadsleden kan rekenen. Het akkoord, dat de naam ‘Akuerdo di Alameda’ heeft gekregen, legt de basis voor een Bestuurscollege dat Curaçao moet leiden in de tussenfase naar een nieuw land Curaçao.

Drie gedeputeerden van MFK
De MFK van Gerrit Schotte levert als grootste partij drie gedeputeerden. Jacintha Constancia (ex-FOL) zal belast worden  met Volksgezondheid en Sociale Zaken. Rudney Garmes krijgt Economische Zaken onder zich en advocaat Sheldry Osepa wordt belast met Staatkundige Structuur.

Pueblo Soberano
De Pueblo Soberano van Helmin Wiels levert twee gedeputeerden: Ivar Asjes (ex-PLKP) voor Financiën en René Rosalia voor Onderwijs, Sport en Cultuur. Voor de MAN keert Charles Cooper terug als gedeputeerde. Hij krijgt wederom de post van Infrastructuur.

4 reacties op “Bestuurscollege geïnstalleerd”

 1. UK40 niet… Wiels neemt de wapens op !!!

 2. Raar dat de MAN en MFK met een gek samenwerken.. voor de verkiezingen waren zij niet voor onafhankelijkheid en nu opeens wel? kiezersbedrog!

 3. @ La Stiwz: Er is inderdaad een derde vlag zichtbaar, maar wat er op staat?. Graag uitleg welke vlag dat moge zijn plus wat er op die vlag zou staan?

 4. Kijk een naar dit filmpje van de PS. http://www.youtube.com/watch?v=yriev5I7DC8
  Er worden 2 vlagen getoon, van de PS en van Curacao.
  Daartussen zit een derde vlag. Goed te zien tussen 3’05” en 3’20”. Niet schrikken.