• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dscn0260.JPGCURAÇAO – Restaurant GoodFellas op het Wilhelminaplein is voorlopig dicht omdat de twee eigenaren woensdag zijn opgepakt. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij een drugsbende. Het tweetal zou geld witwassen dat verdiend is met de handel in drugs. Uit het restaurant is de gehele administratie meegenomen. Vrijdag worden de twee in Nederland voorgeleid.

Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) deed woensdagmorgen een inval in GoodFellas op verzoek van het Landelijk Parket. De inval was onderdeel van arrestaties en invallen in Nederland, België en dus ook in Curaçao. Tweehonderd rechercheurs zijn al twee jaar bezig met het onderzoek naar de drugsbende. De bende wordt verdacht van exploitatie van drugslaberatoria, import van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs en het witwassen van geld. De eigenaren van Goodfellas, twee mannen van 40 en 47, zijn vermoedelijk de leiders van de bende. Ze zijn donderdag naar Nederland gevlogen om daar vrijdag voorgeleid te worden bij de rechtbank in Breda.

In de val
Donderdag heeft de politie ook nog een inval gedaan in een pand aan de Piscaderabaai. Het pand stond op dezelfde naam als het restaurant. In totaal werden er 24 invallen gedaan. Daarbij werden computers en administratie in beslag genomen. Ook vond de politie een bedrag van 100.000 euro aan contanten en een doorgeladen vuurwapen. Bij een inval in het Brabantse Kaatsheuvel is een hoeveelheid glaswerk gevonden die goed is voor een jarenlange productie van amfetamine.

Lekker ondernemen op Curaçao
De twee Brabanders kwamen afgelopen zomer met hun gezin naar Curaçao om GoodFellas uit te baten. Ze woonden op Blue Bay Resort waar de politie ook onderzoek deed. De vorige eigenaar Taco Heidinga had wel vertrouwen in de mannen. “Anders zou ik mijn zaak niet verkocht hebben. Ze zijn wel heel dom dat ze een goedlopend restaurant op een A-locatie gebruiken om geld wit te wassen.” Heidinga, ook eigenaar van De Boot in Punda, doet er momenteel alles aan om te kijken wat er nog te redden valt. “Dat doe ik vooral voor het personeel. Als de tent dichtgaat, duurt het namelijk heel lang voor alles weer draait. Dat is gewoon zonde van zo’n gezonde zaak.”

4 reacties op “GoodFellas blijken echte gangsters”

 1. deze mensen zijn allang vrij en ontschuldig

 2. nou niemand meer geen stuiver, ach dit kan men niet na doen, het is geen film!!!!! moet je wel door de wol geverft zijn , om dat te bereiken, maar zie maar paar maanden later vallen ze al wha wha wha.

 3. taco eigenaar van wat ? taco heeft geen stuiver.

 4. ze hebben good fellas kapot gemaakt!
  dat zulke slechte mensen zich vermengen in mensen die onschuldig zijn en gewoon hun werk doen..
  de mensen die er de laatste maand werkte moeten maar af wachten of ze hun salaris nog krijgen….