• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De partijen PS, MAN en MFK onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om tot een nieuwe regering te komen. Dit bevestigen partijleiders Gerrit Schotte (MFK) en Helmin Wiels (PS) tegenover Versgeperst.com.

De lijsttrekkers van de drie partijen hebben in de intentieverklaring de voor hen belangrijkste punten vastgelegd. Daarnaast is overeengekomen dat alle partijen vooralsnog hun eigen standpunten behouden ten opzichte van de nieuwe Staatsregeling. Mochten de partijen deze week nog tot een regeerakkoord komen, wordt er zaterdag gestemd over de acceptatie van de nieuwe Staatsregeling. “Het standpunt van Pueblo Soberano blijft onveranderd”, aldus Helmin Wiels.

Gezamelijk standpunt
Ook de MFK laat zich niet beïnvloeden door de andere partijen en behoudt vooralsnog het eigen standpunt. “In de intentieverklaring is vastgelegd dat alle drie de partijen de vrijheid hebben om voor of tegen de regeling te stemmen”, vertelt Schotte. De partijleider van de MFK laat echter wel doorschemeren dat er na de onderhandelingen van de komende dagen wellicht toch een gezamenlijk standpunt komt.

Overleg afgeblazen
Schotte meldde zich gisteravond al telefonisch bij onderhandelaar Pedro Atacho af voor de geplande bespreking met de PAR vanochtend. Voor de grootste partij van de verkiezingen was het overleg met MFK en MAN de laatste hoop om nog in de regering te komen. De drie beoogde regeringspartijen zijn samen goed voor 11 van de 21 beschikbare zetels. In dit geval zou dat betekenen dat de PAR met 8 zetels in de oppositie gaat.

www.versgeperst.com