• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leverancier van Dokteronline heeft in Nederland een tik op de vingers gekregen. Het Tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Nederland berispte de Delftse apotheker wegens het verstrekken van medicijnen zonder recept.

Volgens het Tuchtcollege weet de apotheker dat er geen betrouwbare relatie was tussen de arts en de verkoper en had deze daarom geen medicijnen mogen leveren. Patiënten in Nederland die via de op Curaçao gevestigde web-apotheek medicijnen bestelden kregen deze geleverd door de Delftse apotheek.

Huisarts ontlopen
De apotheker verwerkte jaarlijks zo’n 25.000 bestellingen. Een Duitse arts verzorgde online de recepten. Een echt huisartsbezoek werd zo ontlopen en de controle op de klanten ontbrak. Via de site waren onder andere hormoonpreparaten, afslank- en erectiepillen verkrijgbaar.

Verbod
Minister Ab Klink van Volksgezondheid uitte al vaker zijn bezorgdheid over de site. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stond, door de constructie via Duitsland, juridisch machteloos. De rechter heeft eerder dit jaar al geoordeeld dat de site zorgt voor een onverantwoorde en gevaarlijke situatie en daarom geen medicijnen meer mag leveren in Nederland.

2 reacties op “Apotheker krijgt tik op de vingers”

  1. Dit zijn zo van die dingen die je krijgt door de peperdure zorg in nederland. Je gaat naar je huisarts en ontvangt een recept. Bij de apotheek krijg je niet die welke voorgeschreven zijn maar die waar de apotheek aan verdient. Je moet de rest zelf even ophoesten. Kan je dat niet dan heb je pech en geen medicijnen. (Waar gebeurd, ik zelf heb dit ook mee gemaakt)
    Intussen wordt de zorg duurder gemaakt voor Jan met de Pet. Velen kunnen het niet meer betalen en zoeken hun heil ergens anders. De apotheek online en zelfs huiarts online wordt door de NL regering in het zadel geholpen.

  2. Goed verhaal dit 🙂