• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Pas als onderhandelaar Pedro Atacho het aankondigt,  is het gedaan met de onderhandelingen”, vertelt PAR-lid Malvina Cecilia.  De geruchten nemen toe. Op de radio lieten de oppositiepartijen weten te gaan samenwerken. MFK-leider Schotte liet  doorschemeren dat  de PAR niet zijn eerste keus is. 

Onderhandelaar Pedro Atacho vertelt dat niet iedereen met de PAR wil spreken.”Wij hebben gisteravond een uitnodiging gestuurd naar de MAN en de MFK. De MAN en PS hebben laten weten dat ze absoluut niet willen samenwerken met de PAR.  Schotte zei dat hij meer tijd nodig heeft om na te denken. Woensdag gaat de MFK om de tafel met de PAR. Als dat niets wordt gaat de PAR met de andere partijen praten.” Maar de FOL en de PNP hebben beide maar 1 zetel en zijn dus te klein om een meerderheid mee te vormen.

10-10-10
Woordvoerder van de premier, Norman Serphos, liet op zijn persoonlijke Facebookpagina weten dat hij denkt dat de PAR uit de nieuwe regering ligt.  De nieuwe status en 10-10-10 zullen dan voor onbepaalde tijd on-hold gezet worden en de Antillen blijven bestaan. Serphos benadrukt dat dit puur zijn eigen mening is. Pueblo Soberano (PS) leider Helmin Wiels ziet niets in de autonome status van Curaçao met de huidige Staatsregeling en zal hier dan ook niet mee instemmen. Demissionair premier Jan Peter Balkenende van Nederland heeft een gesprek gevoerd met de PS-leider. Balkenende zit de Slot-Rondetafelconferentie op 9 september voor. Uiterlijk dit weekend zal een keuze gemaakt worden over de nieuwe coalitie op ons eiland. Dan moeten de nieuwe eilandsraadsleden aantreden.

www.versgeperst.com