• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft 23 militairen verdeeld om de Bovenwindse eilanden te versterken tijdens de voorbereiding op de tropische storm Earl. Vanochtend is Hr.Ms. Pelikaan naar Sint Maarten vertrokken voor eventuele hulpverlening. De storm trekt momenteel langs de eilanden.

Vanwege de storm zijn overal voorbereidingen getroffen. Een vliegtuig van de Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba heeft zestien mariniers en marine militairen vanaf Curaçao naar Sint Maarten en Sint Eustatius gestuurd met hulpmateriaal.

Voorbereiding
Op Sint Maarten zit iedereen binnen opgesloten vanwege het uitgaansverbod. Versgeperst.com sprak met de manager van Holland House Beach Hotel, Paul Boetekees over de situatie. “We zitten nu op het hoogtepunt. We hebben ons goed voorbereid. In dit soort situaties treffen we voorbereidingen naar aanleiding van een draaiboek. We hebben shutters voor de ramen, verankeringmechanismes, generators en genoeg water en veel personeel rondlopen.”

Noodweer
Ondanks dat de mensen binnen zitten opgesloten in het hotel is de sfeer goed, legt Boetekees uit. “De mensen zijn rustig, er is weinig te doen dus iedereen praat een beetje met elkaar aan de bar of leest en boekje terwijl het buiten noodweer is. De palmbomen krijgen er van langs. De zee is ruw, er zijn hoge golven en het is erg vochtig buiten.”

Afwachten
Boetekees denkt dat het uitgaansverbod nog wel even zal duren. “Het is levensgevaarlijk buiten dus het is maar goed dat niemand de straat op mag. Ik denk dat het nog wel 18 uur duurt voordat de storm vertrokken is. We wachten rustig af hier.”

www.versgeperst.com