• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Brooks TowerprojectCURAÇAO – “Next time!”, roept een jongeman. Hij fietst met zijn papieren weer weg bij het SDK stadion. Het is namelijk erg druk op de eerste dag dat illegalen zich kunnen aanmelden voor het Brooks Towerproject. Hierbij maken illegalen die zich vóór 31 december 2005 op Curaçao hebben gevestigd, kans op een legale status.

Mensen uit allerlei landen en met verschillende leeftijden zijn vandaag naar het stadion in Brievengat gekomen. De meesten hebben de papieren in hun handen en staan ongeduldig voor een hek te wachten. Anderen zitten rustig op een stoeltje totdat de drukte minder wordt. “We zijn hier nog even aan het wachten”, vertelt een man die samen met zijn vriendin is gekomen. “Ik ben gewoon legaal, maar mijn vriendin niet. Ze komt uit Santo Domingo en woont al ruim vier jaar hier.” De man denkt dat zijn vriendin een goede kans maakt op een legale status. “Ze valt in de tweede categorie en ze heeft alle juiste papieren, ook van haar werk.”

Registratie
Verderop zit een 58-jarige vrouw uit Jamaica. Zij woont al zeven jaar op Curaçao. “Ik ben erg blij met deze kans. Het is niet leuk om illegaal te zijn. Ik heb hier al erg lang op gewacht. God heeft mij hier naar toe gebracht, dus ik volg hem.” Ondertussen laat de aanwezige beveiliging de mensen die voor het hek staan erdoor. In zes rijen staan de mensen voor de loketten te wachten om zich te registeren.

Voorwaarden
Op de website van het Brooks Towerproject staat precies welke mensen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning en aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Mensen kunnen zich nog tot en met 15 december registreren bij het SDK stadion.

Brooks Towerproject

Drukte voor de loketten bij het SDK stadion.

www.versgeperst.com