• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De grote dag is aangebroken: de verkiezingen zijn van start gegaan. Versgeperst.com zal vandaag meerdere keren verslag doen van diverse activiteiten rondom de verkiezingen, dus hou de website in de gaten! Vanmorgen vroeg om 08.00 uur waren we bij stembureau 99-105 in Montaña. 

De stembureaus met de nummers 99 en 105 zijn samen gelokaliseerd in de middelbare school Openbaar Arbeidsmarkt Gericht Onderwijs (A.G.O.) in Montaña. Om 7.45 uur werd de ingang volgehangen met posters en affiches van alle partijen en stipt om 08.00 uur mocht de eerste stemmer naar binnen. Voor de ingang troffen wij Yves Scoop aan, nummer 7 van de lijst MFK.

Belangrijkste punten
“Ik deel hier kaartjes uit aan alle mensen die gaan stemmen en vraag ze om op de achterkant hun persoonsgegevens te schrijven en één punt dat zij het belangrijkste vinden voor de toekomst. De eerste weken na de verkiezingen gaan wij alle reacties ordenen en maken we een database met de top 10 van alle reacties. Deze wordt op onze website geplaatst en hier gaan we mee aan de slag”, vertelt Scoop. “Ik hoop dat ik de mensen hier nog kan overtuigen om op MFK te stemmen. We zijn bij 105 stembureaus de hele dag vertegenwoordigd, 106 is in de gevangenis en daar mogen we niet komen. We kunnen op deze manier een volledig overzicht maken en ook zien wat bewoners per wijk belangrijk vinden.”

Namiddagdrukte
Een medewerker van het stembureau 99 laat weten dat de drukte pas in de namiddag wordt verwacht. “Ik doe dit al jaren en meestal komt de drukte zo rond 16.00 uur. Mensen hebben een middag vrij gekregen op hun werk en komen dan massaal stemmen. Wij zijn één van de grotere stembureaus, wij op nummer 99 hebben 818 mensen op de lijst staan en 105 hiernaast heeft er ruim 1300”, aldus de medewerker.

Stemtijd
In het klaslokaal van het Openbaar A.G.O. staan twee kartonnen dozen opgesteld waarin je kunt gaan stemmen. Ouderwets met een rood potlood. Na het stemmen doe je de kaart in de daarvoor bestemde box en vanaf 19.00 uur worden alle stemmen geteld. Vanmorgen om 08.15 uur hadden er nog niet heel veel mensen hun stem uitgebracht: elf. Maar buiten stond er bij de stembureaus inmiddels wel een kleine wachtrij. Op de Santa Rosaweg was een file ontstaan, omdat er diverse scholen waar vandaag stembureaus zijn opgesteld aan deze weg liggen.


www.versgeperst.com