• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Lisa DindialCURAÇAO – “Er zijn geen bijzonderheden en alles loopt gesmeerd tot nu toe.” Dit zegt een medewerker van het hoofdstembureau tegen Versgeperst.com. Vanochtend moesten alle stemdistricthoofden zich om 06.00 uur bij het WTC melden. Hier kregen ze de vereiste documenten, telefoons en zelfs een politieagent mee.

“Ik ben een beetje nerveus voor de uitslagen van vanavond”, laat de medewerker weten. “Niet omdat dit de eerste regering zal worden van het nieuwe land Curaçao, maar ik ben gewoon altijd nerveus wanneer er verkiezingen zijn. “

Laat op de avond
Volgens gezaghebber Lisa Dindial zal er pas in de loop van nacht een officiële uitslag zijn. “We weten niet precies hoe laat de resultaten bekend gemaakt worden. Wij verwachten dat de uitslag pas rond 02.00 uur of 03.00 uur in de nacht bekend is, maar hoe dan ook, het moet wel vannacht binnenkomen.”

Neutraal
De gezaghebber, die de uitslagen in Kranshi zal volgen, wilde geen uitspraak doen over welke partijen volgens haar kans maken bij de verkiezingen. “Wij van het hoofdstembureau zijn dieners van het volk en zijn dus volkomen neutraal. Het enige wat ik het volk mee wil geven is dat ze respect moeten tonen voor de winnende partij. Wie dit ook mag worden.”

Stemdistricten
De stemdistricten zijn om 08.00 uur opengegaan en de kiezers kunnen tot 19.00 uur vanavond stemmen. In totaal zijn er 106 districten, waaronder één in de gevangenis.

www.versgeperst.com