• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op vrijdag 27 augustus gaat Curaçao naar de stembus. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Weet je ook waar zij voor staan en hoe hun programma’s eruitzien? Versgeperst.com zet alle partijen en hun belangrijkste punten op een rij. Vandaag MFK. George Jamaloodin, nummer 3 van de partij, geeft uitleg.

Naam: Movementu Futuro Korsou (MFK)
Stroming: progressief
Kleur: wit
Nummer bij komende Eilandsraadverkiezingen: 3
Leider: Gerrit Schotte
Aantal kandidaten: 21
Jaar opgericht: 2010
Aantal zetels bij laatste Eilandsraadverkiezingen: niet van toepassing

MFK is een nieuwe partij die zich onder leiding van Gerrit Schotte richt op het oplossen van hedendaagse problemen. Daarnaast staat de partij voor ‘een reëel bestaansperspectief voor alle mensen op Curaçao’. De overheid wordt ‘via een integraal beleid dichter bij de mensen en hun dagelijkse problemen gebracht’.

Centraal punt: verandering in de maatschappij
“Onze maatschappij is toe aan verandering. Al jaren achter elkaar verkeren dezelfde buurten op ons eiland in armoede,” vertelt Jamaloodin. Hij vraagt zich af waarom de armoede anno 2010 nog steeds aanwezig is op het eiland. “De armoede in de wijken moet worden opgelost. Er moet verbetering komen, want zo kunnen we niet doorgaan,” zegt Jamaloodin. “De overheid is op de hoogte van de problemen maar richt zich alleen op haar eigen problemen. Aan het volk wordt niet gedacht.” De politicus neemt als voorbeeld dat de bevolking lang moet wachten op belangrijke afspraken, bijvoorbeeld met een specialist. “Mensen wachten maanden op een afspraak, wij streven ernaar dat deze wachtrijen niet langer duren dan twee weken.”

Naast armoede, criminaliteit en sociale problemen is ook educatie een belangrijk thema voor de MFK. “Iedereen moet de mogelijkheid krijgen tot het volgen van onderwijs. We willen geen drempels zien wat betreft geld. De enige eis die we aan de scholieren stellen is dat ze de opleiding afmaken.”

10-10-10
“10-10-10 is maar een datum. Wij zorgen voor verandering, nog voor die datum. Het is belangrijk om direct aan het werk te gaan, want de armoede in de wijken is niet per direct voorbij op 11-10-10.”

Programa Di Akshon NED


www.versgeperst.com