• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Cijntje: ‘UNA-onderzoek deugt van geen kanten’CURAÇAO – Als het aan docent Gilbert Cijntje ligt is er nog altijd geen objectief en realistisch beeld van de organisatorische problemen op de UNA (Universiteit van de Nederlandse Antillen). Volgens Cijntje ‘deugt het rapport wetenschappelijk gezien van geen kanten.’

De commissie heeft last van een tunnelvisie, meent Cijntje. Samen met collega-docent Carl Camelia zou hij zijn neergezet als kwajongens. In de aula van de universiteit betoogde Cijntje gisteren tegen het onafhankelijk onderzoek over de organisatorische problemen op de school.

Niet representatief
Het rapport zou volgens de docent zijn opgesteld op verzoek van onderwijsminister Omayra Leeflang. “De onderzoekscommissie heeft maar met zes studenten gesproken waarvan ik er één geen les heb gegeven en twee boos zijn op een onvoldoende die ik hen heb gegeven. En dan komen ze tot de conclusie dat ik zou intimideren. Waarom niet willekeurig met vijftig studenten gesproken?”, aldus de docent.

Intimidatie
De resultaten van het onderzoek kwamen donderdag naar buiten. Hieruit bleek onder meer dat studenten van de Sociaal Economische Faculteit door sommige docenten bedreigd en geïntimideerd worden. Cijntje is op de UNA een persoon met veel aanzien. Zo is hij in 2002 verkozen tot beste docent van de UNA en heeft hij 36 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

BRON: Antilliaans Dagblad

Lees meer:
Onderzoekscommissie: studenten bedreigd
Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn

3 reacties op “Cijntje: ‘UNA-onderzoek deugt van geen kanten’”

 1. Geachte Heer Gilbert Cijntje,
  U bent veel in de publiciteit met name in verband met de staatshervorming N.A. / Curacao
  In de jaren tot 1969 heb ik op Curacao gewoond, en in de 5e klas van de onderbouw van de Johan van Walbeekschool was een zekere Gilbert Cijntje in de 5e klas (bij onderwijzer Jan Smulder). Gilbert werd ook Gibby genoemd. Ik was ook leerling in deze multiculturele klas met ongeveer 40 leerlingen. Het jaar daarop zat ik bij Juffrouw Bolwerck in de klas.
  Vorig jaar was ik op Curacao, net als de 2 jaar daaraan voorafgaand. In 2009 was het de bedoeling dat we 40 jaar 30 di mei zouden herdenken, alleen kwam mijn mijn moeder helaas op de eerste vakantiedag 21-05-09 na een noodlottige val in het SEHOS terecht. (Inmiddels is mijn moeder, die nu 82 jaar is wel enigzins hersteld)
  Ik was wel bij de herdenking van 30 mei 2009, bij de toespraken van Anthony Godett en Stanley Brown. Met Stanley heb ik een prettig contact. (daarover meer in een persoonlijk mail als je dit hopelijk leest) Tijdens mijn “vakantie” in 2009 was ik ook van harte welkom bij Frank Martinus (non-stemmer)
  Ik wilde je op 2 juni 2009 al mailen, omdat in het Antilliaans Dagblad stond dat je een nieuw bedrijf gestart was, maar ik was toen te druk met het regelen van de terugreis van mijn moeder (ze had een bekkenbreuk en moest liggend vervoeder worden, op 9 stoelen van de KLM.
  Ik vroeg me toen direct af, of U de betreffende Gilbert Cijntje bent, waar ik vroeger mee in de 5e klas gezeten heb.

  Het kan ook zijn dat ik helemaal mis zit, en me vergis, en dat je niet de Gilbert Cijntje bent die toen in de 5e klas bij onderwijzer dhr. Jan Smulders in de klas zat.
  Mijn vraag is of U met een simpel JA of NEE wil laten weten of U toen ook in die klas zat.
  Deze vraag komt bij me boven omdat ik Uw naam steeds in de publicteit zie.

  (tussen haakjes: ik ben zeer geinteresseerd in Curacao, en heb inmiddels wat litteratuur over het wel en wee van Curacao verzameld / gelezen. Mij affiniteit gaat naar de gewone doorsnee Curacaoenaar, en mijn opvatting is dat de Nederlanders alle schulden van Curacao moeten overnemen.)
  Ik wens Curacao alle goeds toe, en blijf contact houden, met enkele vrienden die op Curacao wonen.

  Beste Gilbert,
  Ik hoef niet uitgebreid met je te mailen, maar laat me aub weten of je ook in dezelfde klas bij Jan Smulders zat….

  met dank, en vriendelijke groet, en heel veel succes in je werkzaamheden,

  Guus Kokx

 2. haha Moes je by mu=ij schrijven op hyves xx Je nigie

 3. Weet je hoe erg

  mijn bf was daar ook 🙁

  Nu weer gelukkig in nederland

  XX