• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

UnaCURAÇAO – Ondanks optreden van landsbemiddelaar Alfeo Profas is er gisteravond geen oplossing gevonden voor de problemen op de UNA. De voorzitters van de faculteitsraden en rector magnificus Miguel Goede kwamen gisteren samen om tot een compromis te komen.

Rudsel Sophia, voorzitter van de faculteitsraad van de Sociaal Economische Faculteit (SEF) liet weten dat de partijen er niet zijn uitgekomen. Goede gaf tijdens de bijeenkomst aan dat hij van mening is dat de benoeming van de nieuwe decanen van de SEF en de Algemene Faculteit (AF) wél rechtsgeldig is. Daarbij liet hij weten geen invloed van buiten te accepteren. De docenten overleggen dit weekend opnieuw om tot een compromis te komen.

Actiebijeenkomst
Gisterochtend kwamen bezorgde docenten bijeen op de UNA om actie te voeren tegen de benoeming van twee nieuwe decanen. Bovendien zijn de docenten tegen de benoeming van Goede als rector magnificus en Behr als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT).


1 reactie op “Nog steeds geen compromis bij UNA”

  1. Het is niet te geloven hoe deze rector als een olifant tekeer gaat en fout op fout stapelt. De raad van bestuur welke deze meneer heeft aangenomen moet toch wel een grote plank voor zijn hoofd hebben gehad. Blijkbaar weet men daar totaal niet wat er op de werkvloer speelt en wat de kwalificaties van een goede bestuurder zijn. Een rector hoort tussen zijn medewerkers te staan, hoort te weten wat er speelt, en hoort vooral naar zijn medewerkers te luisteren. Als je net binnen bent moet je vooral niet denken dat je het allemaal beter weet, dat leer je al in de kleuterklas van de bestuurskunde. Ik kan niet anders dan concluderen dat deze rector totaal ongeschikt is voor zijn functie, een meer op zijn plaats zou zijn in een totalitaire staat (waar er in dit deel van de wereld reeds voldoende van bestaan).