• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkJe vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. De komende weken houden we je op de hoogte over de ins- en outs rond 10-10-10. Deze week: Hoe zit dat nou eigenlijk met de vermelding van Curaçao als land op internet?

Regelmatig komt het voor dat je je woonplaats en land moet invullen op een website. Om bijvoorbeeld iets online te bestellen of een abonnement af te sluiten. Als je het land waarin je woont moet aangeven, scroll je nu naar ‘ Netherlands Antilles’ en selecteert dit. Na 10-10-’10 zou deze optie niet meer moeten bestaan en zouden Curaçao en Sint Maarten in het landenrijtje naar voren moeten komen. Wie zorgt ervoor dat dit gebeurt?

Eigen verantwoordelijkheid
“Er is geen speciale dienst of persoon die ervoor gaat zorgen dat Curaçao en Sint Maarten in deze lijst komen”, vertelt Open Source expert Ace Suares van Suares & Co. “Websites zijn zelf verantwoordelijk voor de keuze en het updaten van de landen. Veel websites doen dit niet heel regelmatig. Het enige wat je als bezoeker van een website kunt doen als je merkt dat Curaçao (of Sint Maarten) niet in het landenrijtje staat, is contact opnemen met de webmaster met het verzoek dit land toe te voegen.”

Wikipedia
Volgens Suares gebruiken veel websites de landenlijst van Wikipedia. Deze telt 223 landen. De Nederlandse Antillen staan hierin op nummer 179. Aruba staat als apart land genoemd op de 187e plek. Vanaf 10-10-’10 zou het land Nederlandse Antillen van de lijst moeten verdwijnen en Curaçao en Sint Maarten worden toegevoegd. Bewoners van Bonaire, Saba en Sint Eustatius moeten vanaf 10-10-’10 als land Nederland invullen, omdat zij bijzondere gemeenten van Nederland worden. Wanneer de websites de wijzigingen gaat overnemen is nog niet bekend. Het kan dus wel even duren voordat op alle plaatsen op internet de Nederlandse Antillen is vervangen door Curaçao en Sint Maarten.

www.versgeperst.com