• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op de rotonde van Saliña gebeuren regelmatig ongelukken. Om de rotonde veiliger te maken, worden er nu drempels aangelegd. De medewerkers van de Curaçao Wegenbouw Maatschappij hopen vandaag de eerste drempel af te hebben.

Een man of acht waren vanochtend rond 11.45 uur bezig om de weg op te hogen en een drempel te creëren op de rotonde. “We zijn druk bezig met de eerste drempel en hopen dat die vandaag klaar is. De rotonde is wel gewoon open, dus het is wel druk met auto’s, omdat die minder hard kunnen rijden nu”, vertelt één van de wegwerkers.

Veiligheid
De drempel die vandaag wordt aangelegd is aan de kant van AutoCity. Aan de andere kant van de weg wordt er ook nog een drempel gemaakt. De Dienst Openbare Werken hoopt met deze verkeersaanpassing de veiligheid op de rotonde te vergroten.

1 reactie op “Rotonde Saliña wordt veiliger gemaakt”

  1. Het werd eens een keertje tijd dat aan deze situatie iets gedaan moest worden. Er worden nu drempels geplaatst maar in hoeverre worden de wegen rondom de rotonde ook aangepast. Het is, net zoals vele andere belangrijke wegen, een gatenkaas. Het word tijd dat de overheid zich zorgen gaat maken over het bedrijf dat voor ons wegennet zorg dient te dragen. Iedere argument waarom de wegen in slechte staat zijn is mijn insziens onzin. Zelfs de wegen in de sahara of Las Vegas verzakken niet zoals dat hier gebeurd. En de overheid blijft maar miljoenen uitgeven aan dit bedrijf. Bij nieuwe wegen is de afwatering zo slecht dat bij hevige regenval het water blijft liggen in plaats van weg stromen. Dit heb ik in juli weer eens gezien. Het zand wordt gewoon op de wegen meegenomen door gebrek aan trottoirs. Overheid dit kost de burgers miljoenen. Mijn advies is zoek een betere maatschappij voor ons wegennet.