• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) luidt de noodklok over de situatie bij de Isla. Volgens de AVV vormt een sluiting van de Isla een grote bedreiging. Daarom wil Stella van Rijn, directeur van AVV, snel tot een blijvende oplossing komen voor krachtcentrale BOO.

In een persbericht stelt Van Rijn dat wanneer de raffinaderij niet snel weer normaal kan draaien, er een reëel risico bestaat dat oliedistributeur PdVSA na een half jaar wachten de moed opgeeft en de Isla sluit. “Dat zou een enorme klap voor onze economie en werkgelegenheid zijn. Daar zijn we niet op voorbereid. ”

Snelle start
De directeur van AVV vindt dat het belang van een spoedige start van de raffinaderij niet genoeg kan worden benadrukt. “De vraag dringt zich op hoe lang PdVSA nog zal tolereren dat de raffinaderij niet normaal kan produceren. Zodra PdVSA alternatieven voor de productie bij Isla voorhanden heeft, hebben ze reden om de raffinaderij te sluiten.”

Gevolgen sluiting
Er is tot nu toe geen lokale productie van brandstof voor het lokaal verkeer en de luchtvaart, dat geldt ook voor de productie van gas. “Het stilleggen van de Isla heeft daardoor enorme consequenties voor een ieder van ons. Bovendien krijgt de arbeidsmarkt een enorme dreun als duizenden banen verloren gaan”, besluit Van Rijn.

Reserves
Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha zei eerder al dat er over twee weken brandstof voor vliegtuigen moet worden geïmporteerd als er niet snel een oplossing komt voor de toevoer van brandstof.

5 reacties op “‘Reële optie dat PdVSA Isla sluit’”

 1. @kia, Misschien hadden de heren en dames politici niet zo snel de raffinaderij moeten overnemen. maarja zij zagen weer eigen belang. Lijkt me beter om de heren en dames politici financieel aan te pakken. Misschien krijgen we eindelijk goede politici wanneer we ze financieel kunnen aanpakken want nu blijven ze doorgaan met hun zakken vullen. Trouwens PDVSA zit nu al tientallen jaren onze lucht en grond te vergiftigen en daarnaast maken ze miljarden winst dus laat hun maar ff meebetalen

 2. Het zal er wel weer op neerkomen dat de locale politici hun handen in onschuld wassen (dit zagen ze natuurlijk totaal niet aankomen), en vervolgens de volledige rekening bij Nederland neerleggen. Hoe dom kan je zijn….

 3. Je kunt het ook positief bekijken als het sluit dan word de lucht schoner en daar bij is het goed voor de gezonheid en milieu en voor de gemiddelde Antilliaan maak het toch niks uit als het sluit want de meeste werknemers zijn venzuelanen.
  Laat de shell het maar opknappen deze heeft die gif zooi verkocht voor 1 GULDEN !!!!!!!!!!

 4. Misschien kan de ISLA zelf investeren in de raffinaderij. Ze hebben afgelopen jaren goud geld verdient en geen rode cent in de raffinaderij gespendeert. Volgens mij heeft PDVSA er zelf baat bij om te investeren in de isla.

 5. Mw. van Rijn is niet voorbereid op de klap voor de economie van Curacao. Neem aan dat ze wel is voorbereid op de vele ziektes en dodelijke slachtoffers die de Isla jaarlijks veroorzaakt en de arrogantie waarmee dit alles door PDVSA, Isla en een belangrijk deel van de lokale politiek gewoonweg wordt genegeerd.
  Het sluiten van de ISLA is een zegen voor de volksgezondheid op Curacao. Een dip in de economie is met creativiteit om te buigen tot een nieuwe uitdaging. De dood niet.