• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao zonder benzineCURAÇAO – Er dreigt opnieuw een brandstoftekort op Curaçao. Het tekort is ontstaan door een daling van de brandstofreserves bij het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA. Dit bedrijf is tevens de operator van de Isla-raffinaderij, die al sinds maart platligt vanwege problemen met krachtcentrale BOO.

Volgens een woordvoerder van PdVSA zijn de reserves voor benzine nog toereikend voor zo’n 36 dagen. Voor gas is de reserve nog groot genoeg voor een kleine maand. Voor vliegtuigen is het probleem echter het grootst, de reserve voor jet fuel is nog toereikend voor slechts twee weken. Als er voor die tijd geen oplossing voor het probleem wordt gevonden, zal er brandstof uit andere landen geïmporteerd moeten worden.

7 reacties op “Opnieuw dreiging benzinetekort”

 1. @blacklion
  Juist de oppositie is voor het aanhouden van de Isla en dus de doden die deze raffinaderij maakt.. dus je moet je woede niet richten naar het BC maar de oppositie!

 2. @Edward; Nee die laptops voor de scholieren wiens ouders dit niet kunnen betalen worden daar echt niet daarvan aangeschaft. Het is de besluiteloosheid van ons falende BC. Er zijn keusen zat aan te dragen en worden ook aangedragen, maar de huidige politicie doen er niets mee. De sanering is al voor het grotendeel verscholen in nutteloze projecten.
  Ze zijn doogewoon doods benauwd voor de dreigende taal van schade claims. Alsof wij geen schade claims richting PDVA. Onze mensen worden ziek en sterven zelfs door de rook van Isla. Maar niemand buiten enkelen reppen er geen woord over.

 3. en welke politieke partijen wilde juist dat we meer afhankelijk zouden worden van PDVSA? omdat zij het zgn het goed met ons voor hebben.. idd open je ogen sommige mensen van bepaalde mensen zijn bereid Curacao te verkopen voor eigenbelang.

 4. Omdat Curacao te afhankelijk is van één oliemaatschapij.
  Als je bijvoorbeeld in Nederland niet bij Shell wil tanken dan ga je naar Esso of naar BP en ga zo maar verder.

 5. @ Bram: de laptops voor de scholieren moeten ergens van betaald worden…

 6. Wat een gigantische afgang. Nederland heeft de onvoorstelbaar hoge schulden gesaneerd, en nog zijn de zogenaamde bestuurders van dit eilandje niet in staat om de zaken voor de bevolking goed te regelen. Het geld wordt vast opnieuw weer aan vriendjespolitiek uitgegeven.

 7. en weer als gekken in de rij !!!