• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op vrijdag 27 augustus gaat Curaçao naar de stembus. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Weet je ook waar zij voor staan en hoe hun programma’s eruitzien? Versgeperst.com zet alle partijen en hun belangrijkste punten op een rij. Vandaag de FOL. Frensel José Marchena, kandidaatnummer 10, geeft uitleg.

Naam: Frente Obrero Liberashon 30 di Mei
Stroming: sociaaldemocratisch
Kleur: oranje
Nummer bij komende Eilandsraadverkiezingen:  2
Leider: Anthony Godett
Aantal kandidaten: 29
Jaar opgericht: 1969
Aantal zetels bij laatste Eilandsraadverkiezingen: 2

‘Frente Obrero Liberashon 30 di Mei’ is opgericht op 5 juni 1969. Dit na aanleiding van de rellen tegen de onderdrukking door de regering op 30 mei 1969. Bij deze rellen ging een groot deel van het centrum van Willemstad verloren. Wilson ‘Papa’ Godett, Stanley Brown en Amador Nita stonden aan de wieg van de partij. Na de rellen kwamen er vervroegde verkiezingen, waar de partij drie zetels behaalde. Godett en Brown waren betrokken bij de rellen, maar ze kwamen door hun benoeming als Statenlid vrij. De partij heeft in het verleden een lijstcombinatie gevormd met de MAN.

Centraal punt: betaalbare huizen en een sociale economie
“Het doorgaan met het bouwen van betaalbare huizen is voor ons erg belangrijk, dus we willen de bouwprojecten van Godett doorzetten. Ook willen we een sociale economie: de agrarische sector verbeteren en zorgen dat we meer lokale producten maken. Zo hoeven we minder te importeren uit andere landen. Werk in de agrarische sector moet meer als hoogwaardig werk worden gezien en meer gewaardeerd worden”, vertelt Marchena. De partij vindt het belangrijk om de voedselzekerheid van de Curaçaoënaars te verbeteren. De FOL wil prijscontroles op levensmiddelen. Ook moeten kleine bedrijven geholpen en waar nodig gefaciliteerd worden door de overheid. “Niet alleen de grote bedrijven, maar juist de kleine vormen de ruggengraat van onze economie. Door mensen te laten investeren in kleine, nieuwe bedrijven creëren wij meer werkgelegenheid.”

10-10-10
“Wij praten niet zoveel over 10-10-10, daar is al teveel over gepraat. Het is een gepasseerd station. Wij praten over een daling van werkloosheid. Voor ons draait het om werk en is het belangrijk dat men kan eten en een dak boven het hoofd heeft. Iedereen moet minimaal drie keer per dag kunnen eten en betaalbaar internet kunnen krijgen. Met of zonder 10-10-10”, besluit de FOL-politicus.


De FOL heeft voor deze verkiezingen geen uitgeschreven verkiezingsprogramma. De partij zegt zich te richten op de kernpunten.

www.versgeperst.com