• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jaren ’50 wijk Emmastad wordt de laatste weken geteisterd door inbraken. Vooral overdag bezoeken inbrekers de wijk. De bewoners zijn het meer dan zat en hebben de handen ineengeslagen om een plan te bedenken.

Een groepje initiatiefnemers heeft een buurtcommissie opgericht om actie te voeren tegen de vele inbraken. Zij hebben een informatieavond georganiseerd voor alle buurtbewoners om de situatie te bespreken en samen een oplossing te bedenken voor het probleem.

Speciaal e-mailadres
Tijdens de bijeenkomst hebben de buurtbewoners samen bedacht om het e-mailadres 911emmastad@gmail.com aan te maken. Op dit e-mailadres kunnen alle bewoners of betrokkenen van de wijk melding maken van verdachte zaken in en rondom Emmastad. Deze meldingen worden verzameld en aan de politie overhandigd.

Gegevens doorgeven
De commissie roept alle buurtbewoners en bedrijven op om naar dit e-mailadres ook hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres te sturen, zodat er een complete lijst van de buurt gemaakt kan worden. Zo kan er ook rechtstreeks contact met iedereen opgenomen worden als er verdachte zaken plaatsvinden en wordt de sociale controle vergroot. Zondag om 10.30 uur wordt er weer een bijeenkomst georganiseerd voor de buurtbewoners in het Cultureel Centrum Curaçao in Emmastad.

1 reactie op “Emmastad geteisterd”

  1. Dit probleem is bekend in meerdere wijken. Ik denk dat de politie heling harder moet aanpakken want blijkbaar is er een markt voor gestolen goederen.