• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

UnaCURAÇAO – Miguel Goede, rector magnificus van de UNA, kan de problemen binnen de universiteit niet meer zelf oplossen. Hij heeft dan ook professionele hulp ingeroepen om de rust terug te krijgen op de UNA.

Goede heeft hulp gevraagd aan de Landsbemiddelaar Alfeo Profas om een oplossing te zoeken voor de conflicten die nu al enige tijd spelen op de universiteit. De Sociaal-Economische Faculteit (SEF) en de Algemene Faculteit (AF) zijn het niet eens met Goedes benoeming van twee nieuwe decanen. De leden van deze faculteiten vinden dat zij stemrecht hebben bij de benoeming en dat Goede daaraan voorbij is gegaan.

Landsbemiddelaar
De faculteitsleden van de SEF en AF eisen dat Goede vertrekt en de twee nieuw aangestelde decanen meeneemt. Zij hebben gedreigd met juridische stappen als er niets wordt ondernomen. De rector wil voorkomen dat de situatie nog verder uit de hand gaat lopen en heeft om die reden de hulp ingeroepen van Profas. Deze start aankomende week met de eerste gesprekken op de universiteit. 

2 reacties op “UNA komt er zelf niet uit”

  1. Voor de tweede keer binnen een paar jaar proberen een aantal docenten met een gekwets ego onrust te stoken op de UNA. Nadat het hen niet gelukt was de rector naar hun pijpen te laten dansen werd er geëist dat de rector zou opstappen. Aangezien het bestuur het besluit van de rector steunt moet ook het bestuur opstappen. Nu is men naar de minister gestapt. Wat als zij weigert de eisen van de protesterende docenten in te willigen? Wordt dan ook het vertrek van de minister geëist? Het is hoog tijd dat bij de U NA de vriendjespolitiek, waarbij men elkaar om de paar jaar het decaanschap toeschuifd, eindelijk een halt wordt toegeroepen en er in plaats daarvan mensen worden benoemd vanwege hun capaciteiten.

  2. Dit is een brevet van onvermogen voor de leden van de raad van toezicht welke Dhr. de Goede hebben aangesteld. Zo blijkt maar weer dat politieke benoemingen zonder kennis van zaken alleen maar tot meer problemen leiden. Wordt het geen hoog tijd dat deze raad van toezicht ziijn conclusies trekt en opstapt….