• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Heb je nog geen stembiljet voor de komende Eilandsraadverkiezingen ontvangen in de brievenbus? Dan kun je er vanaf maandag eentje ophalen bij Kranshi. Let er wel op dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt. 

Van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus kun je tussen 16.30 en 19.00 uur langs bij het stadhuis voor een oproepkaart. Op zaterdag 21 augustus is Kranshi geopend van 09.00 tot 15.00 uur en de week erna kun je er weer van maandag tot en met donderdag tussen 16.30 en 19.00 terecht voor een stembiljet.

Geldig legitimatiebewijs
Als je de stemkaart gaat ophalen moet je een geldig identiteitsbewijs (sedula, rijbewijs of paspoort) laten zien. Je kunt ook een biljet voor een familielid ophalen dat op hetzelfde adres woont. Je hebt dan een machtiging en het identiteitsbewijs van het familielid nodig. Ditzelfde geldt voor personen die geen familie van elkaar zijn, maar wel op hetzelfde adres wonen.

Adreswijziging doorgeven
Volgens Kranshi zijn er verschillende redenen mogelijk waarom bewoners geen stemkaart hebben ontvangen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand geen adreswijziging heeft doorgegeven aan Kranshi. Maar het kan ook zijn dat bewoners van een resort dat niet goed bereikbaar is voor de postbode of bewoners van huizen zonder brievenbus of duidelijke straatnaam en nummering geen biljet hebben ontvangen. 

Stemrecht
Kranshi verzoekt iedereen om de oproepkaart, indien mogelijk, op te halen vóór 27 augustus. Je hebt dan op de dag van de verkiezingen meer tijd en ruimte om gebruik te kunnen maken van je stemrecht.

www.versgeperst.com