• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Door alle onrust van de afgelopen dagen op de UNA, zou je haast vergeten dat het nieuwe schooljaar is begonnen en er dus gestudeerd moet worden. De rector van de universiteit, Miguel Goede, stelde gisteren dan ook dat het belang van de studenten weer voorop moet staan bij de universiteit.

Goede wil daarom dat de UNA een regionaal kenniscentrum gaat vormen. Dit moet de doorstroom van studenten naar internationale universiteiten bevorderen. Andersom moet er ook meer ruimte zijn voor de instroom van Nederlandse studenten die op de UNA willen studeren. De rector wil tevens graag het opleidingenpakket uitbreiden.

Machtsstrijd
Na de benoeming van twee nieuwe decanen voor de faculteiten ontstond er een machtsstrijd binnen de universiteit. De faculteitsraden van de school waren boos omdat zij geen inspraak hadden in de benoeming van de nieuwe decanen. Om voortaan meer inspraak te krijgen, eisen zij een wijziging van de Landsverordening UNA (LUNA). Dit verzoek is middels een brief naar de gouverneur, de premier en de gezaghebber verstuurd. 

Communicatie
Rector Goede wijdt de onrust aan slechte communicatie binnen de universiteit. De rector gaf de afgelopen dagen al aan enkele gesprekken te hebben gevoerd met verschillende afdelingen binnen de faculteit. Goede hoopt op een spoedige oplossing voor de onvrede die is ontstaan bij enkele medewerkers.

www.versgeperst.com