• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

UnaCURAÇAO – Het is onrustig op de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA). Hoewel gistermiddag de rust teruggekeerd leek na de benoeming van twee decanen, ging het ‘s avonds weer mis. Voor de deuren van de UNA werd een oproep gedaan aan de politiek om in actie te komen tegen het beleid.

Rector Magnificus Miguel Goede benoemde gisteren twee nieuwe decanen voor drie vrijgekomen functies op de faculteiten. Dit gebeurde zonder overleg met de andere medewerkers van de universiteit. Verschillende docenten en Rudsel Sophia, voorzitter van de faculteitsraad van de Sociaal Economische Faculteit (SEF), maakten bezwaar tegen de benoeming van de nieuwe decanen.

Inspraak en vrijheid
De voorzitter van de SEF benadrukte overigens dat hij niets persoonlijks heeft tegen de nieuwe decanen, maar dat het probleem ligt bij de manier waarop dit is gebeurd. De voorzitter wenst meer inspraak en academische vrijheid in het benoemingsproces van nieuwe decanen.

2 reacties op “Onrustig op de UNA”

 1. @ Bram, maak u zich geen zorgen en denkt u dat dit een typisch probleem zou zijn voor Curacao, in tegendeel . In het altijd “beter wetende” Nederland gaat niemand met een beetje opleiding die ook nog wil werken en risico’s nemen de politiek in. Kijk naar de situatie bij InHolland in den Haag, corruptie die verholpen zou worden door een nieuw toezicht, en het resultaat …… de zelfde situatie als voorheen.
  Ik ken Curacao sinds de jaren “60 , kwam er gedurende 30 jaar regelmatig voor werk en het is nog niet zo slecht daar.
  Kijk anders eens op de site www.geennieuws.com en zie hoe de vlag er in betweterland er bij hangt.
  Paul

 2. Het is zo vreemd. Er zijn enorm veel antilianen met een heel goede opleiding. Al 30 jaar lang maakt niemand van deze mensen de keuze om in de politiek te gaan. Gevolg is een opeenvolging en zichzelf instandhoudende cultuur van vriendjespolitiek en corruptie. Mensen welke te slim zijn worden in deze cultuur buitengesloten. Dat leidt continu tot toestanden als nu weer op de UNA waar een zeer deskundige decaan met drogredenen aan de kant wordt geschoven. Is het raar dat steeds meer mensen in nederland hier met gefronste wenkbrauwen naar kijken ? Waarom wordt niemand op de antillen eens wakker ?