• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In Amerika is het al jaren een succesvol concept: een studiebeurs voor talentvolle jongeren.
PNP-lid Thierry Goeloe, nummer veertien op de partijlijst, streeft naar zo’n zelfde systeem op Curaçao. Dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de jongeren, maar ook voor de opbouw van het eiland.

Goeloe wil dat jongeren meer gestimuleerd en gemotiveerd worden om te presteren op school én daarbuiten. Zo zouden jonge talenten op het gebied van sport en cultuur een beurs moeten krijgen van de overheid om hun mogelijkheden te vergroten.

Doorstromen
Naast studiebeurzen pleit het PNP-lid ook voor een betere doorstroming binnen het onderwijs. Hij vindt dat laagopgeleide jongeren makkelijker toegang moeten krijgen tot onderwijs op een hoger niveau. Ook moeten er meer voorzieningen worden getroffen voor studenten die in het buitenland willen studeren.

2 reacties op “PNP wil beurs voor talentvolle jongeren”

  1. En zo houdt het oplichtersgilde zich dus in stand. Kan de man niet strafrechterlijk vervolgd worden? Kom Goeloe, reageer zelf even, maar je zult ongetwijfeld – zoals jouw meeste broeders hier – een argument hebben die kant noch wal raakt.

  2. Een loffelijk streven van Dhr. Thierry R. Goeloe. Ik hoop dat ze de beursaanvraag niet doen, zoals de heer Goeloe dat in het verleden zelf heeft aangevraagd. In Nederland een lening voor een beurs aanvragen bij de Rabobank in Arnhem (25-03-2000) voor MBO Middenkader. Studie niet afmaken, echter wel de lening opsoupperen. Vervolgens met stille trom naar Curacao vertrekken, dus zonder de bank en zonder de mensen inlichten, die garant hebben gestaan voor zijn lening. Deze man is een oplichter en die moet jonge mensen stimuleren en motiveren. Ik zou hem niet eens in de buurt van mijn kinderen willen hebben, als ik die had.
    De studieleninglening heeft hij overigens nog steeds niet afbetaald en bedraagd ca €10.000 inclusief de rente die hij moest betalen.