• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Antilliaanse en Arubaanse belangenorganisaties in Nederland maken zich zorgen over nieuwe toelatingseisen. Onderhandelaars van VVD, CDA en PVV willen nieuwe afspraken maken over toelatingseisen voor Antillianen en Arubanen in Nederland.

Glen Helberg, voorzitter van Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders, meldt hierop dat de Nederlandse politici vergeten dat Antillianen niet bestaan omdat zij juridisch gezien Nederlanders zijn. De invoering van toelatingseisen voor Antillianen en Arubanen betekent volgens Helberg dan ook het begin van apartheid in het Koninkrijk der Nederlanden.

Nederlanderschap
Volgens Helberg verdoen de Nederlandse politici hun tijd door zich met deze regeling bezig te houden. Daarnaast lijken zij niet te beseffen wat het Nederlanderschap inhoudt. Helberg spreekt over een Statuut waarin staat wat het Nederlanderschap inhoudt en volgens de voorzitter is het alleen mogelijk dit Statuut te veranderen als er wordt samengewerkt met de Antillen. De Antilliaanse en Arubaanse organisaties zijn bang dat deze ontwikkeling zal leiden tot maatschappelijke onrust.

6 reacties op “Apartheid in Koninkrijk der Nederlanden?”

 1. Jhoonu, doe aun niet zo dramatisch. Jij woont zeker niet in de randstad. heel Nederland zijn onze nieuwkomers zat die niet integreren en problemen veroorzaken. Deze mensen zijn niet welkom in Nederland. Als ik in Marokko of Curacao delicten pleeg ben ik daar ook niet welkom dus zijn het daar dan racisten? Moeten de rasechte Marokkanen en Antillianen ook emigreren net zoals jij?

 2. Wat jammer he…waar gaat Nederland heen. Wilders aan de macht is net als Chavez aan de macht. Issoleer Nederland maar.. lijkt me beter…..gooi iedereen eruit en laat alleen “Nederlanders” blijven. Kijken hoever jullie komen..wat jammer …Bn rasachte Nederlander die gaat emigreren heb hier niks meer te zoeken!!

 3. Wat een bijna ongelooflijke naiviteit spreekt er uit de opstelling van deze zogenaamde belangenorganisatie. Heeft deze voorzitter de lagere school afgemaakt ? Voor nederlanders welke zich op de antillen willen vestigen bestaat er al jaren een apartheid. Deze gaat zelfs zo ver dat sommigen op de eilanden het nederlands als instructietaal willen afschaffen. Er is inderdaad maatschappelijke onrust ontstaan. In Nederland. Deze maatschappelijke onrust wordt veroorzaakt door een jarenlang beleid van toelaten van mensen uit o.a. de antillen welke zich voor een deel volstrekt niet aan de nederlandse maatschappij willen aanpassen. Juist vandaar de opkomst van standpunten als die van de PVV. Er zijn overigens zowel in nederland als op de antillen zeer vele antilianen welke zich wel hebben aangepast en zich volledig in dit standpunt kunnen vinden. .

 4. Hear hear!

 5. Apartheid bestaat al in het Koninkrijk al zijn de Europese Nederlanders hier het slachtoffer van. Er zijn verschillende regels waaraan Europese Nederlanders dienen te voldoen om zich op de Eilanden te mogen vestigen en aan de andere kant zijn er geen regels. Indien de mensen op de Antillen tegen de regels zijn die Nederland wil gaan gebruiken dan moeten zij ook tegen de regels zijn die nu op de Antillen gelden.

 6. Ik word hier zo moe van! Enerzijds wordt er gescholden op die ‘ makamba’s’ en te pas en te onpas gerefereerd aan het slavenverleden. Anderzijds wordt er maar al te graag geld aangenomen van Nederland, want “tenslotte zijn ‘ zij’ Nederlanders….