• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Mariniers komen met ‘love approach’CURAÇAO – De USS Kearsarge heeft aangelegd aan de Megapier. Het schip van de Amerikaanse Marine komt naar het eiland om humanitaire hulp te verlenen, bijvoorbeeld bij het maken van een generator in het St. Elizabeth Ziekenhuis. Maar de mensen op het eiland zijn het vorige bezoek nog niet vergeten.

Een paar weken geleden werden vrouwen bij uitgaansgelegenheid Wet ‘N Wild lastiggevallen door twee dronken mariniers. Zij zijn toen door de politie afgevoerd. Het probleem wat daarna ontstond, was wie de mariniers moesten straffen voor hun daden. Zijn dit de lokale autoriteiten of de U.S. Navy zelf?

Walroud
PAR-staatslid Stephen Walroud verzocht alle gezagsvoerders die iets met de zaak te maken hadden hun verantwoordelijkheid te nemen. Wat inhoudt dat zo’n incident nooit meer mag gebeuren. Kapitein van het schip Walter Towns weet dat deze verantwoordelijkheid ook bij hem ligt. Hij heeft zijn mannen dan ook op het hart gedrukt zich ‘respectvol te gedragen jegens het land, de bevolking en de omgeving’. Ook heeft hij uitgelegd wat de gevolgen van hun daden zullen zijn en hij verzekert de Curaçaoënaars dat de mariniers weten wat er van hun verwacht wordt. Zij noemen dit de ‘love approach’.

Missie
Het bezoek aan Curaçao is onderdeel van de Continuing Promise 2008. Dit houdt in dat de U.S. Navy in samenwerking met onder andere Nederland en Canada humanitaire missies uitvoert om de plaatselijke bevolking te helpen. Op Curaçao gaan zij helpen in een oogkliniek en ze gaan de generator maken in het St. Elizabeth Ziekenhuis. Bovendien doneren ze nog twee paletten medische benodigdheden en een pakket lesboeken voor de bibliotheek. Overigens kost deze trip de Amerikaanse regering ongeveer een miljoen dollar per dag. Het gaat dan om de levensbehoeften van de mariniers, maar bijvoorbeeld ook om olie waar het schip op vaart. Op 22 oktober gaat de USS Kearsarge verder op een reis door het Caribisch gebied.

Hieronder foto’s van het schip en de kapitein:
Amerikaans Schip
Kapitein Walter Towns

Amerikaans Schip
USS Kearsarge

Amerikaans Schip
USS Kearsarge

Amerikaans Schip
USS Kearsarge

USS Kearsarge
USS Kearsarge

www.versgeperst.com