• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

AsielCURAÇAO – Potten verf, winkelwagens met gereedschap en een emmer vol sop. Alles staat klaar bij Stichting Dierenbescherming Curaçao voor de opknapdag van het dierenasiel. “De lijst met klusjes voor vandaag, daar komen we wel doorheen denk ik”, zegt asielmanager Cindy van Lieshout-Eman.

“Het liefst hebben wij natuurlijk dat mensen zich aanmelden voor de klusjesdag. Zo kunnen we een beetje inplannen welke taken we kunnen aanpakken. Mannen geef je bijvoorbeeld sneller een lasklusje dan vrouwen”, legt Van Lieshout-Eman uit. “En voor sommige grote klussen heb je gewoon meerdere mensen nodig. Vandaag komen er al de hele dag mensen binnenlopen. Ook zijn er veel kinderen die willen meehelpen.”

Kleine wasjes
De soorten klusjes lopen sterk uiteen. De hokken worden van top tot teen geboend en geschilderd. De kittens krijgen een trapje zodat ze kunnen klimmen en in een ander hok worden aan de lopende band puppies gewassen door een stel zeer jonge vrijwilligers. Tussendoor krijgen de dieren volop knuffels. 

Giften
Het dierenasiel is geheel afhankelijk van giften. “We doen erg ons best om genoeg klusmateriaal te krijgen”, vertelt de manager. “We kunnen echt van alles gebruiken, van verf tot hout en gereedschap.” Ook een zak tennisballen komt van pas. “Ons kattenverblijf is lek en niet kattenvrij. Kittens kunnen ontsnappen en als het regent loopt het hok vol met water. Met de tennisballen kunnen we de gaten stoppen”, lacht Van Liehout-Eman.

Open dag
Zaterdag 31 oktober is er van 10.00 uur tot 13.00 uur een Open Dag bij het dierenasiel. Nog zo’n 70 honden en 20 katten wachten op een nieuw baasje. Ook is het dierenasiel nog op zoek naar nieuw personeel. “We zoeken mensen die zich betrokken voelen bij dieren en meerdere talen spreken. Dat is erg belangrijk”, aldus Van Lieshout-Eman. “Hulp is altijd welkom.”

dierenasiel
 Vrijwilligers krijgen uitleg over wat er moet gebeuren

 dierenasiel1De hokken krijgen vrolijke kleuren

  dierenasiel3De klusspullen staan klaar


2 reacties op “Vrijwillig puppies wassen”

  1. Hoiiii alles goed ? Ik wil graag een pupy dusz een kleine hond di klein blijf kopen ! Hoeveel zal het kosten ik kom woensdag langs om zelf te zien jullie doen een goed job ! 😉 !! Ga zo door !

  2. Hopi leuk!