• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Toen in 2005 de Antilliaan Rico Flores Lopez in een parkeergarage in Amsterdam werd geliquideerd, ontstonden er rellen binnen het criminele circuit. Bij de moord op de Antilliaan waren vier mannen aanwezig. Clyde de Jesus is de laatste van deze vier die is geliquideerd.

De 37-jarige Jesus is vorige week woensdag op klaarlichte dag met kogels doorzeefd in Amsterdam-West. Hij was een bekende van politie en justitie. In Nederland werd hij bekend toen hij ongeveer vijftien jaar geleden uit de zwaarbewaakte gevangenis in Hoogeveen wist te ontsnappen.

Liquidaties
De Jesus was bevriend met topcrimineel Gwenette Martha en Boneka Belsarang. Deze laatste heeft de liquidatie van de 31-jarige Lopez op zijn geweten. Bij deze moord waren naast Belsarang ook August Adjoeba, Brian Stein en De Jesus aanwezig. De Jesus is de laatste in deze rij die nu ook dood is. Adjoeba werd in 2008 geliquideerd in Amsterdam Buitenveldert, een paar maanden daarna werd Stein dood aangetroffen in de kofferbak van een auto in
Nieuw-Vennep en Belserang werd in 2009 in Leiderdorp geliquideerd.

Wraakactie
Ten tijde van de begrafenis van Belserang zat De Jesus in de gevangenis. Hij kreeg verlof om bij de begrafenis van zijn vriend aanwezig te zijn. Het verhaal doet de ronde dat De Jesus in deze verlofperiode wraak heeft genomen vanwege de moord op Belserang. Nu anderhalf jaar later is er wellicht afgerekend met De Jesus voor deze wraak. Volgens buurtbewoners van de Bestevaerstraat, waar de liquidatie plaatsvond, is er vanuit een auto meerdere keren op het slachtoffer geschoten. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar De Jesus overleed ter plekke.

1 reactie op “Clyde de Jesus geliquideerd in Amsterdam”

  1. Als alle criminelen elkaar zelf dood schieten dan is er niks aan de hand.
    Dan worden alle problemen zelf opgelost.