• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Op Curaçao tot ongekende… diepte?CURAÇAO – Duiken op zich is al een ervaring op Curaçao, maar binnenkort kan je tot ongekende diepte de Caribische Zee verkennen. Substation Curaçao hoopt eind december de eerste toeristen mee de diepte in te nemen in hun diepzeeduikboot. Als enige ter wereld.

Volgens Simone de Brabander, projectmanager van Substation Curaçao, gaat geen enkel ander schip ter wereld tot maximaal 312 meter diepte. “Er was er eentje in Honduras, maar die is niet meer operationeel.” De organisatie hoopt eind december de eerste toeristen mee naar beneden te nemen. “We beginnen met twee personen plus de pilot in een tijdelijk boot. In het eerste kwartaal van 2009 komt onze nieuwe onderzeeër, dan gaan er vier mensen mee kopje onder”, aldus De Brabander. 

Buidel tasten
Voor anderhalf uur naar 312 meter diepte moeten mensen wel flink in hun buidel tasten: 600 USD. Maar De Brabander spreekt dit tegen. “Dit klinkt duur, maar dat is het niet. Je moet het zien als een uitermate unieke ervaring; iets wat je 1 keer in je leven gedaan moet hebben en wat je nergens anders ter wereld kan beleven.” Naast de anderhalf uur die je onderwater doorbrengt, gaat er een instructie aan de duik vooraf, evenals een medische test. De duik zal plaatsvinden bij Bapor Kibra, oftewel Vergane Boot. Dit gebied is vernoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust ten zuiden van Curaçao zonk in 1906. Dit scheepswrak zal ook te zien zijn tijdens de onderwatertocht.

Test
De diepzeeduikboot zal vier tot vijf keer per dag de diepte induiken. Maar niet voordat deze uitgebreid is getest. Substation Curaçao hoopt half november met deze tests te kunnen beginnen. 

2 reacties op “Op Curaçao tot ongekende… diepte?”

  1. Dat lijkt me wel een ontzettend toffe ervaring!
    Als ik komend voorjaar weer naar Curacao kom, ga ik het zeker proberen!

  2. Bapor kibra = gebroken boot