• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende ministers van de Antilliaanse regering vertrekken vandaag naar Nederland om volgende week informatiebijeenkomsten te houden. De bijeenkomsten vinden plaats in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

De delegatie bestaat uit minister van Financiën Ersilia de Lannooy (PAR), minister van Onderwijs, Sport en Cultuur en Volksgezondheid Omayra Leeflang (PAR), staatsecretaris van Justitie Dudley Lucia (PNP), beleidsadviseur Secretariaat Raad van Minister Roland Ignacio en een vertegenwoordiger van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Drie dagen
De bijeenkomsten worden gehouden om geïnteresseerden informatie te geven over de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk. Er zal aandacht zijn voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen, maar ook voor de opbouw van de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten en de nieuwe Nederlandse gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Woensdag is de eerste bijeenkomst in Den Haag. De tweede is donderdag in Rotterdam en de laatste vindt vrijdag plaats in Utrecht. De informatieavonden starten om 18.30 uur met een inloop. Daarna zal de Antilliaanse delegatie van de regering een inleidend verhaal vertellen.

Hapje en drankje
Na de inleiding is er tijd voor de aanwezigen om vragen te stellen. Dit is mogelijk in het Nederlands, Engels of Papiaments. Aan het eind van alle avonden is er de mogelijkheid om nog even na te praten met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. De regering hoopt met deze avonden duidelijkheid te geven over de ontwikkelingen rondom de staatkundige vernieuwingen en op een laagdrempelige manier het volk te informeren en gelegenheid te geven tot het stellen van hun vragen.

www.versgeperst.com