• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Van het huis van bewaring, naar huize politicaCURAÇAO – Daltons in de politiek. Boeven met een voorbeeldfunctie. Dat mag niet meer gebeuren volgens de regering. De wet om het veroordeelde gajes verplicht af te laten treden ligt volgens PAR- fractievoorzitter Glenn Sulvaran al klaar.

Hij stelt dat de nieuwe wet snel in de Staatsregeling opgenomen moet worden. Daarom heeft hij minister Roland Duncan van Constitutionele en Binnenlandse Zaken verzocht om de wet zo snel mogelijk naar de Staten te sturen. De nieuwe landsverordening zou al voorzien zijn van een Memorie van Toelichting en de Raad van Advies zou het ook al bekeken hebben.

Bad boys
Het beste voorbeeld van witteboordencriminelen in de politiek is wel die van Anthony Godett. De zoon van volksheld Wilson Godett bleek niet zo idealistisch als zijn vader. Waar zijn vader opkwam voor de arbeiders als vakbondsleider,  werd Anthony in 2004 veroordeeld tot 15 maanden cel voor omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. In 2003 won zijn Frente Obreiro Liberashon partij de verkiezingen. Toen kon hij al geen premier worden vanwege verschillende aanklachten en werd Ben Komproe premier. Ook die bleek niet helemaal jofel te zijn. Komproe werd als minister van Justitie verdacht van onder andere deelname aan een criminele organisatie. Geestelijk vader van de FOL partij Wilson Godett had vast iets anders in gedachten toen hij opkwam voor zijn arbeiders. Toch voelt Anthony zich een soort held, hij vergeleek zichzelf tijdens zijn rechtzaak met Nelson Mandela en Martin Luther King.

Lees meer:
Concept grondwet is af

3 reacties op “Van het huis van bewaring, naar huize politica”

  1. Godett comparing himself to NelsonMandela and Martin Luther King is a discredit to these incredibly honorable men. Has anyone tested Anthony Godett for cocaine abuse?

  2. Dan blijft er niemand meer over…!

  3. het was toch niet Ben komproe maar Zus Godett die premier werd. Wat natuurlijk al een lachertje was, omdat die gewoon uit 1 of ander typemiep functie werd gehaald.