• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

propellarCURAÇAO – Het neergestorte vliegtuig van Divi Divi Air ligt op 150 meter in de oceaan. Een speciale robot uit Curaçao gaat het vliegtuig zoeken, zodat er een reconstructie gemaakt kan worden. Dat vertelde gezaghebber Glenn Thodé van Bonaire op een persconferentie vanmiddag.

Omdat het vliegtuig op 150 meter diepte ligt, kan het niet door mensen bereikt worden. Een robot van de Curaçaose boot ‘Pelikaan’ helpt om de exacte positie van het vliegtuig te bepalen en te kijken of de piloot nog steeds aan boord is. Ook is er contact met andere instanties om apparatuur te gebruiken om het vliegtuig te bereiken.

Gered
De piloot van het vliegtuig heeft de verkeerstoren nog gewaarschuwd, maar moest een noodlanding op zee maken, omdat één van de motoren uitviel. Daardoor verloor het vliegtuig hoogte. Een paar boten in de buurt zijn meteen naar de plek gegaan en hebben de passagiers uit het water gehaald. Daarna zijn ook andere hulpdiensten ter plaatse gekomen.

Piloot
“De piloot heeft goed werk verricht,” vertelt gezaghebber Thodé. “Door een goede noodlanding hebben de mensen aan boord weinig verwondingen opgelopen.” Maar door de klap is de piloot zelf bewusteloos geraakt en zat hij vast in het vliegtuig. Dat zonk inmiddels, waardoor de piloot niet gered kon worden.

Onderzoek
“Alle slachtoffers zijn goed opgevangen na het ongeluk en krijgen Slachtofferhulp”, aldus Thodé. Er wordt nu onderzoek gedaan door politie, marine en de luchtvaart. Als de resten van het vliegtuig zijn gevonden, wordt er een reconstructie gedaan door luchtvaartexperts.

1 reactie op “Vliegtuig Divi Divi Air op 150 meter diepte”

  1. Hoe zit dat nou met Robert Mansel, de piloot?
    Hij heeft bij de impact zijn hoofd gestoten tegen de windshield o.i.d.. De passagiers hebben nog geprobeerd de man uit zijn stoel te krijgen maar zijn 4-puntsgordel kregen ze niet op tijd los. Dus hij zat wel in de gordel en toch zijn hoofd geslagen, hoe kan dat nou?