• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland heeft sinds deze week een meldpunt voor mishandelde mannen. Coraline Perret Gentil, voorzitter van Stichting tegen Kindermishandeling, heeft het meldpunt opgericht omdat dit nog niet bestond voor mannen. Perret Gentil: “En dat terwijl ook mannen slachtoffer zijn van mishandeling.”

Volgens Perret Gentil is de Antilliaanse man voorzichtig in het uitdrukken van zijn gevoelens. “Vrouwen huilen, mannen niet. De meeste mannen zijn heel ‘gentle’ in een gevecht met de vrouw. De vrouw gooit bijvoorbeeld met stokken en heet water naar de man, maar hij blijft zijn vrouw goed behandelen.”

Melding
“Mannen gaan niet zo makkelijk naar de politie of psycholoog. Daarom is dit meldpunt een uitkomst. Wij bieden de mannen steun, hulp en advies”, zegt de oprichtster. Sinds het meldpunt in het nieuws is geweest, heeft Perret Gentil al zes nieuwe meldingen binnengekregen. Mannen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik of fysieke of emotionele mishandeling kunnen bellen naar het telefoonnummer 697 1235.

2 reacties op “Meldpunt voor mishandelde mannen”

 1. Geachte Mevr Coraline,
  Alvorens U met nieuwe stichtingen start voor bescherming tegen geweld etc, lijkt mij het beste dat de maatschappij van Curacao voor u beschermt wordt. Waarom laat u allerlei schulden achter hier en daar in naam van een van uw Stichtingen?

  Ik vraag u reeds langer dan een jaar om uw achterstanden te betalen. U heeft 6 maanden lang geen water of stroom betaald en hoogstwaarschijnlijk op slinkse manieren ervoor gezorgt dat de stroom en water toevoer niet werd afgesloten.

  Ik adviseer U, LOS EERST JE SCHULDEN AF EN DOE NIET ALSOF EEN U POES LIEVE PERSOON BENT! Bescherm de gemeenschap eerst voor u zelf aub!!

  BETAAL JE SCHULDEN!
  Navin

 2. nooit zo over nagedacht maar vooruit