• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tot nu toe zijn er in 2010 minder overvallen gepleegd dan in dezelfde periode in 2009, zo meldt de politie. Naast een daling van het aantal overvallen, stijgt het aantal arrestaties juist. De inzet van meer blauw op straat lijkt dus vooralsnog zijn vruchten af te werpen.

Er zijn dit jaar tot op heden zo’n tweehonderd overvallen geregistreerd en dat is minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal overvallen is vooral sinds de maand maart sterk gedaald. De politie werkt sinds dit jaar hard aan de aanpak van criminaliteit op Curaçao. Dit moet bijdragen aan een vergroot veiligheidsgevoel van de bewoners.

Verbeteringen
Niet alleen aan de preventie van overvallen wordt hard gewerkt, ook het oplossen van zaken heeft een hoge prioriteit bij de politie. De afgelopen maand is het aantal arrestaties en opgeloste zaken zelfs verdubbeld vergeleken met een jaar eerder. Het kan echter altijd nog beter vindt woordvoerder van de politie Reginald Huggins. “De problemen liggen vooral bij de jeugd die op een snelle manier aan geld en luxe spullen willen komen, zoals laptops en mobiele telefoons. We moeten ervoor zorgen dat we deze jongeren op het rechte pad houden.”

2 reacties op “Minder overvallen in 2010”

  1. En hoe zit het met inbraken? Mensen weten dat het slimmer is om overdag als iedereen werkt in de huizen te breken.. zo is de kans om gesnapt te worden kleiner.

  2. volgens mij melden mensen het gewoon niet meer omdat er toch niets aan gedaan wordt