• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao herstelt strandenCURAÇAO – Het aangespoelde vuil opruimen, het zout van de bedden afspuiten, zand storten en daarna de stranden egaliseren. De toeristische stranden van Curaçao worden weer hersteld nadat tropische storm Omar over het eiland raasde.

Bij Restaurant Hook’s Hut worden de stranden weer vlak gemaakt om daarna het strand er op te storten. Ook de houten tafels op het strand worden opgelapt. Hooks Hut verwacht dat zondag het strand weer helemaal hersteld is.

Ook bij Zanzibar op Jan Thiel begint het al op te schieten. Daar is veel zand bewaard gebleven en vooral de schade van het zout is daar groot. Mirjam, manager van Zanzibar: “We zijn nu bezig met het afspuiten van de bedden. Erger is de schade aan de kassa’s. Die doen het nu nog gewoon, maar kunnen het later gaan begeven door de zoutschade. Daarom is het belangrijk dat we nu actie ondernemen.”

Zowel Hooks Hut, als Zanzibar en Mambo Beach hadden hun restaurantgedeelte gisteren alweer geopend. De opruimwerkzaamheden bij de Caracasbaai komen langzaam op gang. Hier was gisteren een vrachtwagen die het puin van het strand wegbracht.

Bij Lions Dive is het strand weer helemaal hersteld.

Curaçao herstelt stranden
Hook’s Hut

Curaçao herstelt stranden
Jan Thiel Beach

Curaçao herstelt stranden
Caracasbaai

Curaçao herstelt stranden
Lions Dive – Katja Vogels

5 reacties op “Curaçao herstelt stranden”

 1. He Cees en Karin, gelukkig kunnen jullie nu weer rustig slapen! Geen schade aan het huis?
  Liefs Nathali

 2. Na regen komt weer zonneschijn!

  De hotelgasten van het Lions Dive Hotel hebben vandaag de gemiste uurtjes zon van de afgelopen dagen ruimschoots kunnen inhalen. Het strand is volledig hersteld en er is geen sprake van materiele schade.

 3. Jeetje, wat erg zeg! Ik wist niet dat Curacao zo zwaar was getroffen. Ik hoop maar dat ze het weer goed kunnen herstellen en dat er verder geen slachtoffers zijn gevallen.

 4. Inderdaad triest om jouw eiland zo te zien, zeker omdat ik er volgende week op hoop te liggen!

 5. Triest om mijn eiland zo te zien. Ik hoop dat de stranden snel er weer als vanouds uitzien zodat iedereen ervan kan genieten.