• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na zeventien jaar procederen is de Eilandsraad eindelijk akkoord gegaan met een ambitieus bouwplan op Oostpunt. Dit betekent dat grondeigenaar Willy Maal mag gaan bouwen. De bedoeling is dat op dit gebied straks twee havens, een golfbaan, 10.000 huizen en 3000 hotelkamers verrijzen.

Gedeputeerde Anthony Godett van de FOL wilde de overeenkomst er koste wat kost doorheen drukken, omdat er volgens hem nu lang genoeg is gewacht. Verdere vertraging zou leiden tot een schadeclaim van 106 miljoen gulden. De fractie van de PAR twijfelde nog, maar na ingrijpen van PAR-gedeputeerde David Dick ging ook deze partij akkoord.

Onbewoond
Door de jarenlange rechtsgang kent de overheid Maal een financiële tegemoetkoming toe van 17,5 miljoen gulden. Oostpunt is een onbewoonde regio met een grote diversiteit. Het gebied beslaat ongeveer tien procent van de oppervlakte van Curaçao. Het oostelijk deel van het eiland is al sinds 1872 in het bezit van de familie Maal.

5 reacties op “Groen licht voor bouwplan Oostpunt”

 1. Vindt het terecht dat er eindelijk toestemming is maar worden het niet teveel hotels allemaal?

 2. @geweldig, de meeste interactie die toeristen hebben is dat ze beroofd worden wat erg vaak gebeurt.. Ook bij de restaurants is het lokale bevolking niet vriendelijk dat daar werkt,, en vooral op Hato krijgt elke toerist een zeer welkom van het douane en immigratiepersoneel..

 3. Wij zijn blij met de nieuwe ontwikkelingen. Het geeft Curaçao een extra dimensie.
  We hopen echter dat het landelijk karakter van Oostpunt zoveel mogelijk behouden blijft.
  Dit in tegenstelling tot de vele “wildgroei” elders op het eiland.
  Wij wensen Dhr. W. Maal veel succes met de ontwikkelingen.

 4. Wellicht wordt er een project gestart waar ook de eilandbewoners van kunnen profiteren, of kunnen we in ieder geval gebruik van dit stukje zee en aarde in toekomst maken.

 5. Gelukkig krijgen we hiermee een overvloed aan hotelkamers, waardoor het niet meer interessant is om ander waardeloze projecten zoals Caracasbaai, Knip en zo verder te ontwiikkelen !! Gelukkig helpt de regering zichzelf om zeep met dit beleid. Goed zo !! Laat dit maar zo voor de toeristen, de lokale bevolking heeft toch niets aan dit stuk grond dat toebehoort aan een familie die dat niet wenst te delen terwijl ze het zelf vroeger ” toegeeigend “hebben. Laat maar zo.
  Ik hoop dat hiermee een einde komt aan het jammerlijke beleid dat alles maar toekomt aan rijke mensen. Terwijl de minister van Toerisme niet door heeft dat de toeristen eigenlijk hier komen omdat het juist zo aangenaam is dat hier lokaal en toerisme in elkaar vervloeien. Laat Dhr Dik daar maar eens over nadenken als hij de lokale vissers bij Piscadera gaat verjagen. Een gemiste kans…………..