• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Binnen enkele weken staan de Eilandsraadverkiezingen voor de deur. Maar voor we 27 augustus naar de stembus kunnen stappen, moeten de partijen eerst hun nummers op de lijsten krijgen. Gisteren werd dit in Kranshi gedaan en werden ook kleuren aan de partijen toegekend.

Tijdens de zitting diende MAN-voorzitter Eugene Cleopa een protest in. Zijn partij was het niet eens met het feit dat de kleur lichtblauw aan de Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal (PAIS) was toegekend. MAN gebruikt ook blauw en de partij was bang voor onduidelijkheid. Gezaghebber Lisa Dindial benadrukte dat het Hoofdstembureau de kleuren heeft gebaseerd op een besluit van het Bestuurscollege (BC) op 14 juli. Het BC zou toen zestien kleuren hebben gekozen voor de partijen, waaronder de twee verschillende kleuren blauw.

Duidelijk verschillend
Volgens Dindial is de kleur blauw die MAN gebruikt duidelijk verschillend van het lichtblauw van PAIS. Cleopa had naar de rechter kunnen stappen, maar de MAN besloot later om niet door te gaan met het protest. De partij wilde het democratische proces niet dwarsbomen.

Lijst
De uiteindelijke lijst ziet er als volgt uit: 1. Partido Laboral (roze), 2. FOL (oranje), 3. Movementu Futuro Kòrsou (wit), 4. NPA (goud), 5. PAIS (lichtblauw), 6. PAR (geel), 7. DP (rood), 8. Pueblo Soberano (crème), 9. MAN (blauw), 10. PNP (groen).

www.versgeperst.com