• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle bursalen zijn inmiddels op hun bestemming in Nederland aangekomen. Na een introductieprogramma zijn ze naar hun eigen studiestad gebracht. Hier kan hun grote avontuur gaan beginnen.

De groep Antilliaanse studenten die met de reguliere vlucht van woensdag is vertrokken, kwam gisterenochtend aan op Schiphol. Hier werden zij welkom geheten door Robert Candelaria, directeur van het Antillenhuis. Na het welkomstwoord en omhelzingen met familieleden die sommige studenten in Nederland hebben, reisde het gezelschap per bus af naar het Van der Valk hotel langs de A4. Hier kregen zij een brunch en overnachting aangeboden. Vandaag gaan alle studenten van deze groep naar hun eigen studiestad.

Vertraagde bursalen
De bursalen die ruim een dag vertraging opliepen doordat hun vliegtuig van KLM een technisch mankement had, zijn gisteren in de middag in Amsterdam aangekomen. Jonathan Jukema, directeur van Stichting Studiefinanciering Curaçao, was meegereisd met de studenten. Deze groep is na een kort welkomstwoord direct naar hun nieuwe thuis gebracht.

Voorbereidingen
De studenten hebben nu de komende weken tijd om Nederland te verkennen, hun nieuwe stad eigen te maken, mensen te ontmoeten en te wennen aan een nieuwe cultuur en tempratuur. Zo kunnen zij over een aantal weken goed voorbereid aan hun nieuwe studie beginnen.

Foto’s Ramsay Soemanta / Studio FVS

www.versgeperst.com