• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jacoba Bon FuturoCURAÇAO – Wie heeft er gebeld en hoe heeft dat kunnen gebeuren? Dat is de grote vraag waarop minister van Justitie Magali Jacoba snel duidelijkheid wil. Eén van de gevangenen zou dinsdagavond op de radiozender ‘Voz die Boneiru’ in een programma van Helmin Wiels, leider van Pueblo Soberano (PS), zijn beklag hebben gedaan.

De beller klaagde over de noodtoestand die sinds maandagavond van kracht is in de Bon Futuro. Volgens Wiels is er sprake van doorgestoken kaart. Op het moment dat Wiels hem vroeg of hij vanuit de gevangenis belde en hoe hij aan de telefoon was gekomen, hing de beller op. Dat is volgens de politicus van PS verdacht. Ook vindt hij het vreemd dat de minister net op dat moment naar zijn programma luisterde. 

Wie en hoe?
Jacoba heeft de gevangenisleiding direct opdracht gegeven precies uit te zoeken om wie het gaat en hoe dit heeft kunnen gebeuren. De minister benadrukt dat het alom bekend moet zijn dat een gevangene op geen enkel moment over een telefoon mag beschikken om naar buiten te bellen.

Strenger belbeleid
De bewindsvrouw kondigde maandagavond de noodtoestand af. Dit houdt onder meer in dat een gevangene voortaan nog maar maximaal tien minuten per week mag bellen. Bovendien moet de gedetineerde aan de bewaker doorgeven welk nummer hij of zij wil bereiken. Juist daarom wil Jacoba zeker weten of er sprake is van acteerwerk of dat een gevangene de regels heeft overtreden.

www.versgeperst.com