• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – Het eiland zou per 5 september een nieuw Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS) kennen. Dit heeft tot veel discussies geleid tussen apothekers en zorgverzekeraars. Hoe is de stand van zaken nu?  

”Op dit moment wordt het systeem nog niet toegepast, ook al is het officieel wel op 5 september ingevoerd”, vertelt Angelique Schoop. Zij is voorzitter van de Vereniging Apothekers Eigenaren (VAE). “Het zou toegepast moeten worden, maar er zijn nog geen clusterlijsten met prijzen samengesteld. Dit is een gevolg van alle discussies tussen Bureau ziektekosten voorzieningen (BZV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en ons, de VAE. De nieuwe prijzen binnen het GVS zijn dus nog niet bekend.”

Onderzoek
Vorige maand de Nederlandse Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) ingezet om een onderzoek naar het GVS te doen. “Zij bepalen welke prijzen eerlijk zijn en straks gehandhaafd zullen worden. Voor het onderzoek krijgt de stichting twee maanden. Eind november moet het systeem dus klaar zijn.”

Communicatie
Het GVS kan wanneer het klaar is, echter nog niet worden ingevoerd legt Schoop verder uit. “Er moet namelijk eerst richting de patiënten over de nieuwe prijzen en regels gecommuniceerd worden. Uiteraard gaan wij apothekers over de aanpak hiervan meepraten. Wij hebben namelijk rechtstreeks contact met de patiënten,” aldus Schoop. 

1 reactie op “Wachten op prijzen binnen het GVS”

  1. GROETJES