• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 291 bursalen die dit schooljaar in Nederland gaan studeren, staan nog steeds met beide benen op Curaçao. “Op de planning staat dat ze allemaal vandaag vertrekken, maar dat moeten we nog even afwachten vanwege het technische probleem”, vertelt Simone Wickenhage, KLM-woordvoerder.

Er zijn twee groepen studenten die naar Nederland gaan. De groep die dinsdag zou vertrekken moet woensdag om 19.00 uur op Hato verzamelen voor meer informatie. “Er is iets mis met de oliedruk in motor vier en het toestel heeft een nieuw onderdeel nodig om dit te verhelpen. Dat onderdeel wordt ingevlogen en komt vandaag om 13.30 uur aan op Sint Maarten. Hopelijk is het probleem daarmee opgelost en kan het toestel om 19.55 uur op Hato landen. De studenten kunnen dan vanavond alsnog vertrekken richting Nederland”, vertelt Wickenhage.

Welkomstbijeenkomsten
Niet alleen voor de studenten is het een strop dat zij later vertrekken naar Nederland, ook voor de scholen is het erg vervelend. Er stonden allerlei welkomstbijeenkomsten op het programma voor de nieuwe Antilliaanse studenten en het is nu nog steeds de vraag wanneer deze kunnen beginnen. De groep studenten die woensdag met de reguliere vlucht naar Nederland vertrekt is inmiddels ingecheckt en kan hopelijk wel op tijd weg.

Insel Air helpt
“Alle passagiers die vanuit Nederland via Sint Maarten naar Curaçao reisden zijn inmiddels op hun bestemming aangekomen of onderweg. Insel Air heeft dinsdag een extra chartervlucht ingezet om de eerste gestrande passagiers te vervoeren. Woensdagochtend is een tweede extra vlucht in gezet door Insel Air en deze komt om 12.00 uur op Hato aan. Alle passagiers zijn dan weer op hun eindbestemming aangekomen”, besluit de KLM-woordvoerder.

www.versgeperst.com