• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Speciale projecten hebben in Nederland nog steeds niet geleid tot de beoogde landelijke daling van het aantal Antilliaanse schoolverlaters, werklozen en wetsovertreders. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van VROM.

‘Evaluatie Bestuurlijke Arrangementen Antillianengemeenten 2005-2008’ is een onderzoek naar de effecten in de 21 gemeenten met de meeste Antillianen.

Geen daling criminaliteit
”Een algemene landelijke inventarisatie laat zien dat de inzet van de projecten die in het kader van de Bestuurlijke Arrangementen zijn uitgevoerd, zich niet heeft laten vertalen in een sterke daling van de oververtegenwoordiging van Antilliaanse jongeren op het terrein van voortijdig schoolverlaten, werkloosheid en criminaliteit op landelijk niveau”, zo staat vermeld in het rapport.

Complex probleem
Volgens de onderzoekers proberen het Rijk en de gemeenten al jarenlang de problemen op te lossen. ”Er wordt veel geleerd, verbeterd, veranderd, maar blijkbaar is het moeilijk om de succes- en faalfactoren vervolgens om te zetten in beleid en activiteiten.” De problematiek is volgens de onderzoekers erg complex.

1 reactie op “Aanpak Antillianen in Nederland werkt niet”

  1. De problematiek van antiliaanse jongeren is zo wie zo een niet 123 op te lossen zaak, zeer zeker niet als men mensen aan die projecten zet die de cultuur van de antillen niet kennen. Inplaats van nederlandse project begeleiders met deze jongeren kan men beter mensen van de antillen, woonachtig in nederland, inzetten. Zij begrijpen de mentaliteit beter dan wie dan ook. Door de nederlandse mentaliteit op deze jongeren door te drukken krijg je al meteen een andere verhouding.