• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PolitieautoCURAÇAO – De meeste inwoners van het eiland hebben vakantie, maar niet voor iedereen breken er rustige tijden aan. De politie had zaterdag hun handen vol aan een schietpartij, een overval, een inval en de aanhouding van een verdachte in een mishandelingszaak.

De schietpartij vond plaats in de Wayacástraat. Bij aankomst troffen de agenten twee mannen aan die verklaarden dat ze samen in een bar in Rooi Santu waren. Daar zagen zij hoe twee mannen een spiegel van een auto probeerden af te halen. De ooggetuigen spraken de daders aan, waarop deze op hun begonnen te schieten. Eén van de mannen, een 27-jarige Colombiaan, werd drie keer geraakt en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de politie is zijn situatie stabiel.

Overval
De politie moest zaterdagavond een patrouille naar de Bragadushiweg sturen in verband met een overval. Uit vooronderzoek bleek dat de bewoner van het huis net thuis was aangekomen toen hij verrast werd door vier mannen. Het slachtoffer kreeg een vuurwapen tegen het hoofd en werd gedwongen om op de grond te gaan liggen. De mannen hebben een ketting, een gouden armband en een bos sleutels meegenomen. De agenten zijn direct met een onderzoek gestart en hebben kort daarna een man aangehouden in een leeg huis aan de Basorapretuweg die aan de beschrijving voldeed. 

Inval
Zaterdag werd een inval gedaan in een woning aan de Kaya Cirrus. Dit was het vervolg van het onderzoek naar de inbraak van afgelopen vrijdag in een woning op de Lindberghweg. De agenten troffen een laptop, een airco en een draaitafel aan, artikelen die waarschijnlijk zijn gestolen. Een 30-jarige Colombiaanse vrouw en een 28-jarige Curaçaose man werden ter plekke aangehouden.

Mishandeling
In de Kaya Yade werd een 31-jarige man aangehouden. De verdachte zou zijn geliefde hebben mishandeld en verkracht. De politie gaat ook hier verder met het onderzoek.

www.versgeperst.com