• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

storm-1.jpgCURAÇAO – De tropische storm Omar raasde dinsdag over het eiland. Hij heeft op Curaçao een spoor van vernieling achtergelaten.


 
Vele stranden hebben de storm niet overleefd. Zo kwam bij Zanzibar op Jan Thiel het water tot aan de bar. Het personeel had een dam gebouwd van strandbedjes om de ergste water tegen te gaan. Bij Hook’s Hut aan de Piscaderabaai is de volledige pier weggeslagen door het opkomende water. Bij de Caracasbaai is zelfs helemaal geen strand meer over. Het water kwam daar tot aan de parkeerplaats. De twee eettentjes, Pop’s Place en Golden Seahorse, konden de kracht van het water niet aan en zijn verwoest. 
 
Naast de verwoeste stranden , is er ook schade aan de huizen van Curaçao. De politie heeft op het moment 30 meldingen binnengekregen van bomen die zijn omgewaaid, wateroverlast en van daken die loskwamen. Op de Handelskade heeft de politie de toeristen van de kant moeten houden, omdat het water met grote slagen over de kade sloeg.

Enkele scholen hebben hun deuren moeten sluiten wegens wateroverlast, zoals de Albert Schweitzer school. Ook het Klein College zal morgen en overmorgen dicht zijn. Bij basisschool Pipita is de stroom uitgevallen, maar zij blijven wel gewoon open. 

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Woordvoerdster Staal van het St Elisabeth ziekenhuis vertelt Versgeperst.com dat zij geen specifieke meldingen van gewonden heeft binnengekregen. Ook op zee heeft iedereen zich op tijd kunnen redden. Volgens de Koninklijke Marine zijn er op zee geen boten in gevaar gekomen. Ook bij Hato internationaal Airport hebben de vliegmaatschappijen geen hinder ondervonden door de storm.

5 reacties op “Omar: een inventarisatie”

 1. en wij in nederland maar zeuren over een beetje regen en wind. hopelijk komt het goed met het rif, maar ook met de mensen die beschadigingen hebben aan hun huizen, de stranden en het eiland zelf. fijn dat we via deze website op de hoogte kunnen blijven, mijn zus woont daar, dus is het voor ons achterblijvers fijn om zo op de hoogte te blijven. sterkte aan iedereen.

 2. super site!
  Ik ben een half jaar op Curacao gezeten maar ik heb dit nooit meegemaakt, ik was er van nov-mei.
  Ondanks alle schade vindt ik het ook wel interessant om Curacao eens te zien wanneer er storm is.
  Neemt niet weg dat het allemaal super vervelend is allemaal!!

  Gr. Erica

 3. Hoi Anneke,
  Een heel goede site! Zo blijven we goed op de hoogte. Hopelijk herstellen zich het koraal en de stranden.
  Groetend Niek.

 4. jammer dat alleen curacao in beeld is/was
  hier op bonaire ging het ook geweldig tekeer.

  wil graag op de hoogte blijven

  groeten

  hans

 5. Leuke site,jammer,dat bij ” omar” alleen curacao aan de orde kwam,wij wonen op bonaire en daar was de situatie nl,bisar!

  wil graag op de hoogte blijven

  vriendelijke groeten;

  hans van der Veen