• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woensdagmiddag is een aanvang gemaakt met de inrichting van de negen nieuwe ministeries van het nieuwe land Curaçao.“Ik vraag jullie om jullie in te zetten om een zo goed mogelijk overheidsapparaat op te zetten”, verzocht gedeputeerde Zita Jesus-Leito van Constitutionele Zaken aan de Transitieteams.

De ‘Kick Off meeting’ was bedoeld om alle leden van de Ministeriele Transitieteams te informeren over de werkzaamheden en de planning voor de komende tijd. Dit alles om het proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Vergaderen
De bijeenkomst ging van start met een inleiding verzorgd door minister-president Emily de Jongh-Elhage en gedeputeerde Jesus-Leito. De Jongh-Elhage wees in haar inleiding op de noodzaak om zo vaak als nodig te vergaderen. “Ik vergader zeer regelmatig met de gedeputeerde. Wij zijn bereid om ook op jullie verzoek de vergaderingen indien nodig vaker bijeen te roepen.”

Nieuwe ministeries
De negen nieuwe ministeries zijn het Ministerie van Algemene Zaken, Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Ministerie van Justitie, Ministerie van Financiën, Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Welzijn, Ministerie van Economische ontwikkeling en het Ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

www.versgeperst.com